POGLEDAJ U GAĆAMA ŠTA IMAŠ, AKO NEMA ALATKE... Srbi zaratili na društvenim mrežama oko plaćanja na prvom sastanku!
Foto: Shutterstock

Na društvenoj mrži Redit povela se žestoka rasprava koja je izrodila na stortine komentara i isto toliko mišljenja - ko plaća na prvom "dejtu", muškarac ili žena?

Evo iskustva korisnika koji je pokrenuo temu:

- Na kraju dejta KOJI JE PO OBOMA DO TOG TRENUTKA ISPAO OK, kad je trebalo da se plati račun moj kolega kaže kao ti si htela da se nađemo, red je da ti platiš a ja ću sledećeg puta (po njemu hteo je da napravi mini-foru i "obezbedi" drugi sastanak). Ova mu hladno odgovori ja mislim da bi ovde ti trebalo da si muško. Ovaj se malo iznervira i na to joj kaže, ne boj se, u XXI veku vaše pare ne vrede manje od naših. I tu krene prepucavanje, da ne idem u detalje jer je ispalo malo ružno a i da ne otkrivam ljude, devojka je na kraju u kafiću pred svima bacila pare na pod i izašla a ovaj je platio račun od svojih pa ju je onda jurio da je stigne i bacio joj te pare ispred nogu na ulici i okrenuo se - stoji u ispovesti.

Nije teško zaključiti da je "kolega" možda upravo kreator objave, koji je na posredan način tražio podršku za svoju stranu priče.

POGLEDAJ U GAĆAMA ŠTA IMAŠ, AKO NEMA ALATKE... Srbi zaratili na društvenim mrežama oko plaćanja na prvom sastanku!

EPA/Piroschka Van De Wouw

 

Podršku je dobio - ali su pljuštale i prilično ozbiljne kritike!

- Muško treba da plati i svako ko kaže drugačije nije normalan po mom mišljenju. Nisam ni neki tradicionalista niti ultra moderan muškarac, al to su neke standardne stvari koje su šmekerske i koje se podrazumijevaju - smatra jedan korisnik Redita.

- Strah me da zamislim kakav je to muškarac koji dozvoli da mu đevojka plati piće na prvom dejtu zato što je ONA NJEGA ZVALA ZAMISLI - napisao je drugi.

- Lik ko da je trebao da plati 500e račun, a ne dve kafe. Šta reći osim da se devojka spasila od sitničara - ocenio je treći.

- Pogledaj u gaćama šta imaš ako nema alatke onda ne treba da platiš na prvom dejtu - napisao je još jedan korisnik.

- Malo rodna ravnopravnost, malo emancipacija, ali kada se treba odreći privilegija, onda smo ipak mi muškarci, i mi treba da plaćamo, teglimo, otvaramo vrata, šenimo... Lik je pametno odigrao, i na brzaka došao da krucijalnih informacija o osobi koje bi definisale tu vezu - kaže jedan reditor.

- Današnje žene očekuju da im se sve plaća al opet pričaju o feminizmu ceo dan - napisao je, opet, neko ko se ne slaže sa "tradicionalnim" stavom.

Šta vi mislite?

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading