INOVATIVNA TERAPIJA Peta godišnjica leka za obolele od multiple skleroze
Foto: Alo/Foto Hemofarm

U želji da se omogući najsavremenija terapija, Hemofarm je učinio dostupnim za pacijente u Srbiji ovaj lek koji značajno menja tok bolesti i bitno unapređuje kvalitet života osoba sa multiple sklerozom.

Tim povodom kompaniju Hemofarm posetili su predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić, ambasadorka Nemačke u Srbiji Anke Konrad, ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija dr Jelena Begović, kao i brojni drugi predstavnici državnih institucija.

INOVATIVNA TERAPIJA Peta godišnjica leka za obolele od multiple skleroze

Foto Hemofarm

 

Generalni direktor kompanije Hemofarm Ronald Zeliger istakao je da je projekat Corpos dobar primer javno-privatnog partnerstva i razumevanja svih strana o važnom cilju koji se radi u interesu zajednice.

- Ovaj projekat je uspešan zahvaljujući partnerstvu kompanija Hemofarm i Roche, međusobnom poverenju koje smo izgradili sa udruženjem pacijenata i lekarima, kao i zbog uspešne saradnje koju Hemofarm godinama ostvaruje sa državnim institucijama - rekao je Zeliger, i dodao da će Hemofarm nastaviti da bude pouzdan partner zdravstvenom sistemu Srbije. On je naglasio da je STADA grupa od 2006. godine u Hemofarm uložila više od 400 miliona evra, dok se samo tokom 2023. planiraju investicije u vrednosti većoj od 30 miliona evra.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading