ZIMA SE VRAĆA NA BALKAN! Sneg, nevreme i temperatura u minusu - olujni vetar tući će preko 60 na sat!
Alo/Ognjen Radošević

Naoblačenje i kiša već od ponoći na severu zemlje, a sutra do sredine dana i na krajnjem jugu. Uveče prestanak padavina.

Stiže hladan vazduh sa severa Evrope i spušta temperaturu za 10 stepeni. Ujutru 6 do 12 stepeni, dnevna od 10 do 15.

U Beogradu kiša pred jutro uz snažan severac. Temperatura do 12 stepeni, uveče u osetnom padu.

Oblačno, vetrovito i osetno hladnije sa kišom i pljuskovima koji će ponegde biti praćeni i grmljavinom.

Duvaće umeren i jak severozapadni vetar koji će na severu i istoku Srbije i na planinama dostizati i udare olujne jačine.

Samo će na jugoistoku Srbije ujutru biti umereno oblačno i suvo uz umeren i jak južni vetar. U drugom delu dana, sa padom temperature, kiša će preći u sneg u planinskim predelima jugozapadne, južne i istočne Srbije.

Uveče i tokom noći prestanak padavina i postepeno razvedravanje sa severozapada.

Vreme narednih dana

Utorak 

Promenljivo oblačno, hladno i vetrovito, povremeno sa kratkotrajnim pljuskovima kiše, krupe i snega. Jak i olujni severozapadni vetar krajem dana biće u slabljenju. Najniža temperatura od -2 do 5, a najviša od 6 do 10 stepeni.

Sreda 

U većini krajeva slab jutarnji mraz. Ujutro na severu i zapadu, a zatim i u ostalim krajevima umereno naoblačenje, ali uz malo toplije vreme, a ponegde se očekuje slaba, kratkotrajna kiša. Vetar slab i umeren, na istoku povremeno i jak, zapadnih pravaca. Najniža temperatura od -3 do 1 , a najviša od 10 do 15 stepeni.

Četvrtak 

Umereno do potpuno oblačno i toplije, povremeno sa kišom ili lokalnim pljuskom. Vetar slab i umeren, zapadnih pravaca. Najniža temperatura od -1 do 6 , a najviša dnevna od 13 do 17 stepeni.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading