BABA MARTA ĆE NAM DOĆI GLAVE Sneg, mraz i olujno nevreme - preko noći stiže totalna promena vremena!
Foto: Alo/Foto: ALO/Aleksandar Nalbantjan

Danas će uslediti prolazno poboljšanje uz pretežno sunčano i toplo vreme. Kasno posle podne i uveče na zapadu, jugozapadu i severozapadu regiona jače naoblačenje uz kišu i pljuskove. Ovo pogoršanje biće posledica brzog premeštanja jakog, hladnog, fronta i sekundarnog ciklona u njegovom sklopu, piše Marko Čubrilo u najnovijoj prognozi vremena za početak aprila.

Kako kaže, kao posledica toga do sutra ujutro pogoršanje uz kišu, pljuskove i okretanje vetra na jak severozapadni zahvatiće središnje i severne predele, a u ponedeljak do sredine dana i ostali deo regiona. Usled zahlađenja i u predelima preko 800mnv kiša će prelaziti u sneg.

Sutra posle podne promenljivo oblačno uz veoma vetrovito, duvaće jak, a na severu regiona i olujan severozapadni vetar sa naletima i do oko 27m/s tako da je lokalno moguća i manja materijalna šteta. Biće promenljivo oblačno uz smenu sunčanih intervala i nalete pljuskovitih padavina koja će ispod 800mnv uglavnom biti u obliku kiše ili krupe dok će preko 800mnv biti naleta snega, stoji u prognozi.

U ponedeljak tokom dana jače zahlađenje i krajem dana će se temperatura nad većim delom regiona kretati od +3 do +7 stepeni Celzijusa.

- U utorak još malo hladnije uz jak i olujan severozapadni vetar, posebno nad središnjim i istočnim predelima gde će tokom dana biti pljuskova kiše, krupe i snega. U predelima preko 800mnv može biti i jačih snežnih pljuskova, dok pojava snežnog pljuska nije nemoguća ni u nizijama bez obzira što će maksimumi biti iznad nule jer će u višim slojevima atmosfere biti veoma hladno. Dnevni maksimum od +4 do +9 stepeni Celzijusa, što je znatno ispod proseka za kraj marta - precizira Čubrilo.

U noći ka sredi uz naglo slabljenje vetra sledi razvedravanje te će opasnost od pojave kasnog mraza biti visoka, posebno van većih gradskih celina. U sredu tokom dana novo naoblačenje ali uz malo više temperature i okretanje vetra na zapadni ili jugozapadni smer.

U drugom delu sledeće nedelje povrtak prolećnih temperatura uz maksimume koji bi se kretali od +13 do +20 stepeni Celzijusa, ali će povremeno biti kiše, posebno u noći ka petku, navodi se.

Za naredni vikend i u prvih 4-5 dana aprila za sada stoji signal za novo pogoršanje i umereno zahlađenje uz konkretnije padavine. Trenutno postoji mogućnost da prva polovina aprila donese dosta kiše uz temperature oko ili ispod prosečnih vrednosti, zaključuje Čubrilo.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading