VREMENSKI ZAOKRET Do petka opet zahlađenje, ponegde ispod nule, kišovito, s vetrom: Nigde bez kišobrana i zimske jakne
Foto: Alo/Foto ALO!

U prvoj polovini ove sedmice očekuje nas osetno hladnije vreme, objavljeno je na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ). U utorak, sredu i četvrtak očekuje se slab i umeren prizemni mraz, dok se u utorak u Vojvodini, a u sredu u svim predelima očekuje i slab mraz.

Već od danas, maksimalna temperatura očekuje se u mnogim predelima ujutro i pre podne i od 10 stepeni na severozapadu, a do 16 na jugu i jugoistoku, a potom će uslediti prodor hladnog fronta, uz osetniji pad temperature vazduha, pa će početi da duva veoma jak severozapadni vetar, povremeno i s olujnim udarima. Na planinama će kiša preći u sneg, a tokom večeri i noći kiša će ponegde i u nižim predelima južne, centralne i zapadne Srbije preći u susnežicu i vlažan sneg, dok će istovremeno na severu Srbije doći do razvedravanja, i to prvo u Vojvodini, potom i u Beogradu.

VREMENSKI ZAOKRET Do petka opet zahlađenje, ponegde ispod nule, kišovito, s vetrom: Nigde bez kišobrana i zimske jakne

Foto ALO!

 

Sutra će se centar veoma snažnog ciklona odmaknuti istočnije, a u njegovom zadnjem delu očekuje se prodor još hladnije vazdušne mase sa severa, uz snažno severno i severozapadno strujanje. U utorak će u Srbiji biti promenljivo oblačno i veoma hladno za ovo doba godine, sredinom dana i posle podne u većini predela uz pljuskove, susnežicu i sneg, ponegde i krupu, samo će na severu Vojvodine i u Negotinskoj Krajini biti suvo. Duvaće veoma jak severozapadni vetar, ponegde povremeno i s olujnim udarima. Maksimalna temperatura biće od 5 do 10 stepeni, u Beogradu do sedam stepeni, a na planinama ispod nule.

U sredu ujutro u većini predela biće vedro, uz pojavu slabog mraza, pa se očekuje velika opasnost po poljoprivredne i ratarske kulture, naročito po već procvetalo voće, zbog čega treba primeniti adekvatnu zaštitu.

Do petka će biti promenljivo oblačno i hladno, s mogućim pljuskovima.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading