POVUČENA BSŽ VAKCINA!
Foto: Shutterstock

Naime, čim se pojavila i najmanja sumnja o odstupanju od specifikacijskih zahteva predmetne vakcine, Institut "Torlak" je odmah preventivno reagovao i seriju iste povukao iz prometa. U skladu sa dostavljenim informacijama od strane zdravstvenih ustanova na teritoriji Republike Srbije Institut za virusologiju, vakcine i serume "Torlak" je dana 16.03.2023. godine izvršio povlačenje zatečenih količina od ukupno 834 bočice predmetne vakcine.

- Takođe vas obaveštavamo, da je u cilju održavanja kontinuiteta obavezne imunizacije pacijenata i elimininacije mogućnosti za nestašicom predmetnog leka, Institut za virusologiju, vakcine i serume "Torlak" istovremeno izvršio snabdevanje svih zdravstvenih ustanova iz plana mreže zdravstvenih ustanova odgovarajućom količinom BCG vakcine - navodi se u saopštenju.

Istovremeno, Institut za virusologiju, vakcine i serume "Torlak" je odmah po dobijanju informacije o potencijalnom minimalnom odstupanju od specifikacijskih zahteva predmetne vakcine, obavestio sve zdravstvene ustanove kako o povlačenju svog proizvoda, tako i o nastavku kontinuiranog snabdevanja zdravstvenih ustanova novim količinama odgovarajuće vakcine, a sve u cilju nastavka obavezne imunizacije stanovništva Republike Srbije predmetnom vakcinom.

Pomunita serija je povučena u roku 24 časa sa teritorije cele Srbije i zamenjena novom serijom, brzom reakcijom nadležnih organa nije došlo do nestašica pomenute vakcine samim tim ni jedno pordoilište niti Zavod nisu ugroženi. Roditelji nemaju razloga za zabrinost, bebe u poridlištima primaju proverene, bezbedne i kontorisane vakcine koje su prošle sve neophodne provere i zakonske procedure pre stavljanja u upotrebu.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

Uskoro Opširnije na Alo.rs

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading