MAŠALA Imamo najjeftinija jaja u regionu, nećemo ih uvoziti za praznik: Tucanje za Uskrs nema da omane!
Foto: Alo/Foto: Alo!

Vredne srpske domaćice već sad razmišljaju o pripremi Uskrsa, a najviše ih kao i svake godine zanima cena jaja. Iako kažu da nema više megalomanskih priprema i farbanja 100 jaja koje je nekada morala svaka kuća da priredi, ipak je trošak veliki, jer nešto treba za farbanje, nešto za kuvanje. Ipak, razloga za preteranu brigu nema, jer se, kako kažu znalci, ne očekuje da jaja poskupe pred Uskrs.

Jaja su, prema rečima direktora Zajednice živinara Beograd, kod nas u Srbiji i dalje najjeftinija ne samo u regionu, već možda i u celoj Evropi.

MAŠALA Imamo najjeftinija jaja u regionu, nećemo ih uvoziti za praznik: Tucanje za Uskrs nema da omane!

Foto: Shutterstock!

 

- Jaje je najjeftiniji artikal kad treba da se proteinima snabdete za doručak ili večeru i za te pare ništa drugo ne možete uraditi da kvalitetno doručkujete ili večerate. Mi imamo višak jaja, kvalitetnu proizvodnju, dobru genetiku, dobre proizvođače i velike farme, pa na sreću ne uvozimo jaja jer su najjeftinija u regionu - istakao je za RTS direktor Zajednice živinara Srbije, i dodao da će jaja za Uskrs biti dovoljno i da neće biti većeg poskupljenja.

- Uskrs za proizvođače nije više što je nekada bio, danas niko više ne farba 100 jaja, to je simbolično obeležavanje i sve se svede na 10 do 20 jaja. Prodaju jaja diktira trgovina svojim akcijama gde ćete moći da kupite jaje za dinar ako nešto drugo kupite. Pred praznik će možda poskupeti dinar ili dva, ali više od toga cena rasti neće - zaključio je Rade Škorić.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading