UŽAS! DEČACI SNIMALI KAKO SKIDAJU I LJUBE DRUGA! Novi detalji jezivog vršnjačkog nasilja u OŠ Dušan Jerković u Užicu
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Jezive scene seksualnog zlostavljanja jednog osmaka u OŠ „Dušan Jerković“ od strane vršnjaka koji su ga saterali u ćošak svlačionice, naterali da skine odeću i  ljubili ga po golom telu neko je i snimio i nudio sugrađanima da pogledaju.

Kako je naveo dobro obavešten izvor Alo!, tek kad je snimak stigao do mame dva dečaka, koja nije imala stomak da gleda taj užas, već je o tome obavestila lokalnu televiziju, javnost je saznala za ovaj, poslednji primer užasnog vršnjačkog nasilja.

- Dečak koga su vršnjaci seksualno zlostavljali ne dolazi u školu, ne mogu ni da zamislim kako se jadno dete oseća. Pogotovu što postoji snimak koji kruži gradom. Zbog toga, kao i činjenice da 20 dana neko pokušava sve da zataška, Užičani su najavili da će svakog dana u 18 časova protestovati ispred škole - naveo je izvor Alo!.

Naš izvor je dodao da je upravo mama koja je lokalnoj televiziji prijavila slučaj istakla da je zlostavljani dečak nedavno ostao bez oca.

- Neka je teška priča, užas. Možda zato njegova majka ne želi ništa da govori dok se na završi postupak koji je pokrenula direktorka škole Mirjana Maksimović - naveo je naš izvor.

Psiholog: Žrtve osećaju parališući strah

Kako je za Alo! objasnila psihoterapeutkinja iz Užica Ana Ristović, ovakvi događaji kod dece dovode do straha.

- Posle ovakvog nasilja, strah je primarna emocija u smislu intenziteta. To može da bude potpuno parališući, preplavljujući strah, dete može potpuno da se izgubi u svemu tome. Posledice će se tek kasnije ispoljiti, jedna od njih je gubitak poverenja u ljude, u sebe. Dečak može da izraste u osobu koja nikad više neće moći da veruje, pogotovu u emotivnim segmentima, na primer, u prijateljstvo i ljubav - istakla je za Alo! psihološkinja Ristović.

U međuvremenu, na društvenim mrežama pojavila se i vest da majka jednog nasilnika planira da tuži školu jer „pokušava da joj sina predstavi kao homoseksualca“.

- Najgore je kad ceo grad priča da se sve zna, da je jasno zašto se 20 dana ćuti o ovom jezivom nedelu maloletnika, a kad ih pitate ko je konkretno pokušao da zataška slučaj, čija su deca ti mali zlotvori, svi spuste glavu i ućute - dodao je naš dobro obavešteni izvor iz Užica.

Protiv nasilnika je pokrenut vaspitno-disciplinski postupak zbog vršnjačkog nasilja.

Da situacija bude još gora, osim nasilnika, na licu mesta su bila još dva dečaka, a ispred svlačionice gde se sve desilo još nekoliko njih - i niko nije reagovao.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading