KRIZNO U BEČEJU Gas curi i dalje, traje sanacija bunara!
Foto: Alo/Alo/ M. O.

Radovi na zaustavljanju gasa iz starog arteškog bunara u Bečeju traju već treći dan. Specijalizovane ekipe NIS-a i pripadnici Vatrogasno-spasilačke brigade rade danonoćno, obavljaju se kontrolna merenja, kako bi se zaustavilo curenje plina u ovom delu Bečeja.

Koncentracija gasa nije velika i ne predstavlja opasnost po zdravlje ljudi, ali je iz predostrožnosti evakuisano desetak građana koji žive u blizini, a škola i vrtić su zatvoreni.

Desetak građana smešteno je na dve lokacije u Bečeju, a đaci i mališani raspoređeni su u druge objekte predškolske ustanove. Mesto na kojem se izvode radovi je obezbeđeno i ograđeno, dok je unutar tog prostora aktivna mehanizacija i ljudstvo koji danonoćno rade na otklanjanju kvara.

Kako saznajemo, nakon što se završi sanacija curenja gasa iz starog arteškog bunara, biće potrebno minimalno dva dana za dodatnu kontrolu i merenja koncentracije gasa. Podsetimo, curenje gasa izazvala je saobraćajna nezgoda koja se dogodila pre tri dana, kada je vozač udario u bunar. On je pobegao sa mesta nezgode. Bunar odavno nije u upotrebi, a postoji od kraja 60-ih godina prošlog veka. Pre nešto više od 10 godina na ovom mestu dogodila se havarija većih razmera, koja je tada sanirana.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading