ŠOK TEMPERATURE! RHMZ objavio upozorenje zbog nagle promene vremena: U Leskovcu 22, u Beogradu 2 stepena!
Foto: Alo/Foto Tanjug

Na severu Srbije juče ujutru padao je sneg, a na jugu zemlje izmerena je prava prolećna temperatura! I dok je u jednom delu zemlje u podne bilo 22 stepena, na drugom kraju izmereno je između nula i dva stepena.

Prema podacima objavljenim na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ), koji je objavio i upozorenje na naglu promenu vremena u Srbiji, juče u 12 sati najtopliji grad u Srbiji bio je Leskovac, gde je izmereno 22 stepena Celzijusa, a slede Dimitrovgrad sa 20 stepeni i Vranje sa 18... U Beogradu je tačno u podne bilo dva stepena i padao je sneg.

ŠOK TEMPERATURE! RHMZ objavio upozorenje zbog nagle promene vremena: U Leskovcu 22, u Beogradu 2 stepena!

Foto Tanjug

 

Najhladnije je bilo na Zlatiboru, minus tri stepena, s druge strane, na Kopaoniku je izmereno šest stepeni, dok je Sjenica bila još toplija sa osam stepeni! Na istoku zemlje, u Negotinu je izmereno „prijatnih podnevnih“ 11 stepeni.

Ipak, prema prognozi za narednih sedam dana, u celoj Srbiji će biti pretežno oblačno i hladnije (od nula do najviše devet stepeni), sa čestom pojavom i kiše i snega. Predviđa se da će sneg intenzivnije padati i oformiti snežni pokrivač ukupne visine od 5 do 20 centimetara, a na zapadu i jugozapadu Srbije lokalno i više. Na jugu Moravičkog i Raškog okruga očekuje se pojava kiše koja će se lediti na tlu.

Mećava zahvatila Ivanjicu

Nakon Vojvodine i Beograda, sneg je juče počeo da pada i u centralnim delovima Srbije. Jaka mećava zahvatila je područje Ivanjice, ali kritična deonica preko Golije još je prohodna.

- Zasad nemamo problema u odvijanju saobraćaja. Kritična tačka Preko Brdo - Odvraćenica je prohodna, ali ukoliko se padavine nastave jačim intenzitetom, poslaćemo mašine da dežuraju kako bi put koji vodi ka Novom Pazaru bio prohodan - izjavio je za RINU Vitomir Arsović iz „Puteva Ivanjica“.

U Zlatiborskom okrugu teška mehanizacija je zbog snega već poslata na teren. Alem Mušanović iz „Puteva Užice“ izjavio je da trenutno radi 12 mašina koje održavaju saobraćajnice, da nema većih problema i da su svi putevi u Zlatiborskom okrugu prohodni.

- Mi smo u drugom stepenu angažovanosti i posipamo puteve prvog prioriteta kako bismo držali puteve prohodnim - rekao je Mušanović.

ŠOK TEMPERATURE! RHMZ objavio upozorenje zbog nagle promene vremena: U Leskovcu 22, u Beogradu 2 stepena!

Foto Tanjug

 

RHMZ je upozorio da će zbog intenzivnih padavina porasti i vodostaj na rekama, te da će na Neri kod Kusića vodostaj u naredna 24 časa dostići granicu redovne odbrane od poplava. Na slivovima Jadra i Kolubare sa pritokama vodostaji će biti u većem porastu bez prevazilaženja upozoravajućih nivoa, navedeno je na sajtu RHMZ-a.

 

Do kraja nedelje - hladno

 

ŠOK TEMPERATURE! RHMZ objavio upozorenje zbog nagle promene vremena: U Leskovcu 22, u Beogradu 2 stepena!

Foto Alo!

U Srbiji danas ujutru sneg će prestati da pada, a u toku dana biće oblačno, hladno i uglavnom suvo, osim na jugu gde se veći deo dana očekuju mešovite padavine - kiša u nižim predelima, a sneg na planinama.

Ova padavinska zona kasnije posle podne i uveče, uz slabljenje, zahvatiće ostale krajeve, uslovljavajući sneg, na istoku Srbije ponegde i ledenu kišu, ali se očekuje mala količina padavina. Suvo će se zadržati samo na severoistoku zemlje.

Najniža temperatura od minus jedan na severozapadu do sedam stepeni na jugu, a najviša od dva na severozapadu do 12 stepeni na jugu Srbije, saopštio je RHMZ.

Duvaće slab i umeren, severni vetar, u Negotinskoj Krajini i na severu Vojvodine povremeno jak, posle podne i uveče u slabljenju.

U Beogradu će sneg prestati da pada u jutarnjim satima, a u toku dana biće oblačno, hladno i uglavnom suvo. Slab sneg se ponovo očekuje uveče i u toku noći. Najniža temperatura biće oko nula, a najviša oko dva stepena. Vetar slab i umeren, severni.

U Srbiji u narednih sedam dana, do 6. marta, biće pretežno oblačno uz manji porast dnevne temperature, ali i dalje hladno. Kiša se povremeno očekuje u južnim i centralnim delovima Srbije, a sneg na zapadu i jugozapadu zemlje. U Vojvodini će se zadržati uglavnom suvo.

Putevi do ski-centara prohodni

Prilazi zimskim turističkim centrima i graničnim prelazima su prohodni, saopštilo je JP „Putevi Srbije“. Na putevima prvog prioriteta kolovoz je vlažan i bilo je juče snega do pet centimetara na pravcu Mionica - Brežđe - Divčibare - Kaona i državna granica sa BiH (granični prelaz Trbušnica-Šepak) - Loznica - Osečina - Valjevo - Slovac.  Na ostalim putnim pravcima prvog prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, a snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Valjeva. Na svim ovim pravcima preporučuje se oprezna vožnja, na mnogim putnim pravcima izdata je zabrana za šlepere i kamione sa prikolicom.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading