NA TO SE ČEKALO 30 GODINA! Od 1. juna obilaznica do Bubanj potoka, najavio ministar Vesić
Foto: Alo/FOTO TANJUG/ MGSI/ PREDRAG MITIĆ/ nr

U planu je da od 1. juna ova deonica bude puštena u saobraćaj.

„Ovaj tunel i izgradnja obilaznice na najbolji način pokazuje viziju predsednika Aleksandra Vučića, da se izgradnjom infrastrukture Srbija saobraćajno poveže i razvija i postane moderna evropska zemlja. Od juna ove godine vozila će prolaziti kroz novi tunel Beli potok i obilaznicom oko Beograda. Na ovu obilaznicu građani Beograda čekali su 30 godina. Ovo je pobeda politike infrastrukturnog razvoja Srbije koju vodi predsednik Aleksandar Vučić“, napisao je Vesić na svom Fejsbuk profilu.

NA TO SE ČEKALO 30 GODINA! Od 1. juna obilaznica do Bubanj potoka, najavio ministar Vesić

Foto Fejsbuk/privatna arhiva

 

U tunelu se postavljaju završne obloge, čime će on biti konstrukciono potpuno kompletan, nakon čega će uslediti opremanje, ukazuje se u saopštenju resornog ministarstva. Vesić je precizirao da je deonica obilaznice oko Beograda od Straževice do Bubanj potoka dužine 9,6 kilometara, a osim tunela Beli potok, čije su dve cevi duge po 360 metara, obuhvata i dva mosta dužine 913 metara, četiri nadvožnjaka dužine 870 metara, kao i dve petlje - Avala i Bubanj potok.

Ministar Vesić je podsetio da Ministarstvo na čijem je čelu ulaže 3,6 milijardi evra u infrastrukturu, više od drugih zemalja Zapadnog Balkana. Vesić je dodao da preostaje da se izgradi deo obilaznice do Pančeva dužine 31 kilometar, koji se trenutno projektuje i u okviru kojeg će biti sagrađen veliki drumsko-železnički most kod Vinče, što znači da će Beograd imati i železničku obilaznicu.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading