NALET ZIME STIŽE VEĆ DANAS RHMZ izdao upozorenje, naglo hladnije vreme i sneg, moguće vejavice
Foto: Shutterstock

Oblaci koji stižu sa severa danas donose kišu i pljuskove sa grmljavinom. Najviše padavina u severnim, zapadnim i centralnim predelima. Uveče i tokom noći kiša će preći u sneg.

Jedino će na jugu biti suvo i toplo, sa temperaturom do 18 stepeni, dok će na krajnjem severu biti 10 stepeni svežije. U Beogradu pre podne 14 stepeni, posle podne temperatura u osetnom padu, uveče prelazak kiše u sneg.

Jako naoblačenje i zahlađenje s kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Više padavina (od 10 do 30 mm za 24h) biće u Vojvodini, zapadnoj Srbiji, Šumadiji, Beogradu, Podunavskom, Braničevskom i Borskom okrugu. Relativno toplo i uglavnom suvo vreme zadržaće se samo još na jugu i jugoistoku zemlje.

Kiša će uveče preći u sneg, prvo u zapadnoj Srbiji, Beogradu, Sremu i na jugu Banata, a tokom noći (25/26.02.) i u ostalim krajevima Vojvodine. Sneg će biti vlažan, ali se očekuje početak stvaranja snežnog pokrivača. Duvaće umeren i jak jugozapadni vetar, koji će u tokom dana biti u skretanju na severozapadni.

Jutarnja temperatura od 2 na jugoistoku do 12 u Beogradu, a dnevna od 8 na severu Vojvodine do 18 stepeni na jugu Srbije. Temperatura će uveče i tokom noći biti u osetnijem padu. 

Vreme narednih dana

Nedelja 

Oblačno i osetno hladnije, osim na jugoistoku zemlje gde će se i dalje zadržati umereno toplo vreme. Tokom dana u nižim predelima kiša, susnežica i sneg, dok će u višim padati vlažan sneg uz formiranje/povećanje visine snežnog pokrivača, a na istoku i jugu zemlje padaće kiša. Intenzivnije padavine se očekuju u drugom delu dana i u toku noći, naročito u delu od jugozapadne preko centralne Srbije do južnog Banata, gde će pasti od 10 do 25 cm vlažnog snega, lokalno i više.

Vetar umeren, ponegde i jak, severni i severozapadni, na krajnjem jugu južni. Najniža temperatura od 0 do 6, najviša od 2 na severu i zapadu do 11 stepeni na jugoistoku. 

Ponedeljak 

Oblačno i hladno. Na severu suvo, u ostalim krajevima sa slabim snegom. Vetar uglavnom slab severni i severoistočni, na istoku Srbije umeren i jak zapadni i severozapadni, uveče u slabljenju. Najniža temperatura od -1 do 3, najviša od 2 do 7 stepeni.

Utorak 

Oblačno i malo toplije, iznad većeg dela suvo, u planinskim predelima provejavanje snega. Vetar slab i umeren istočni i jugoistočni. Najniža temperatura od -2 do 1, najviša od 4 do 9 stepeni.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading