TUŽILI RESTORAN ZBOG TROVANJA SALMONELOM Četiri hospitalizovana pacijenta u Nišu su u stabilnom stanju
Alo.rs/Dejan Briza

Kako je iz PU Niš potvrđeno za TV Prvu, prijavu je podneo otac devojke koja se otrovala nakon što je s dečkom jela u tom restoranu.

U Infektivnoj klinici u Nišu početkom sedmice pregledano je deset pacijenata, petoro je zadržano na lečenju, a javilo se još desetak ljudi koji su imali manje zdravstvene probleme. U međuvremenu stanje jednog pacijenta u bolnici se poboljšalo, pa je pušten na kućno lečenje, a zadržano je četvoro. Oni su u stabilnom stanju, ali kako kaže Miodrag Vrbić, direktor Infektivne klinike u Nišu, to su pacijenti s izraženijim tegobama.

SNEG ĆE PREKRITI SRBIJU Zatim stiže novo zahlađenje - Alo.rs

- Posledica takvih infekcija je gubitak tečnosti, što je najkritičnije, a simptomi su i učestale stolice, povraćanje, povišena temperatura, malaksalost, bolovi u trbuhu. Naša pretpostavka po epidemiološkom modelu je da je dvadeset do trideset osoba inficirano - rekao je Vrbić medijima.

Prema prvim analizama Instituta za javno zdravlje Niš, zasad je salmonela izolovana kod dva pacijenta, dok se rezultati za ostale pacijente očekuju.

Inače, Institutu za javno zdravlje Niš prijavljena je epidemija u restoranu „Boutique“ u tržnom centru „Delta planet“, nakon što je u uzorcima pacijenata koji su primljeni na nišku Infektivnu kliniku pronađena salmonela, piše portal Južne vesti. Međutim, posle nekoliko inspekcijskih kontrola, kazne sanitarnih inspektora i zabrane prometa određenih vrsta namirnica, restoranu je dozvoljen dalji rad uz poštovanje izrečenih mera.

 Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading