BLIŽI SE KRAJ PROLEĆNOM VREMENU Stiže sneg u Srbiju!
Foto: Alo/Foto: ALO/Aleksandar Nalbantjan

Prema prognozi meteorologa Ristića, lepo vreme s natprosečnim temperaturama za ovo doba godine zadržaće se do 25. februara.

- U sredu, 22. februara, pretežno sunčano i relativno toplo. Vetar slab promenljiv, jedino će na istoku zemlje duvati umeren severozapadni vetar. Minimalne temperature od 0°C do 7°C, maksimalne od 15°C do 20°C -najavljuje meteorolog i dodaje da će i u četvrtak biti toplo.

PIĆE KOJE SPAJA SVE Srpska šljivovica upisana na UNESCO-ovu listu nematerijalnog kulturnog nasleđa - Alo.rs

- U četvrtak, 23. februara, umereno oblačno i relativno toplo. Krajem dana i tokom naredne noći prolazno naoblačenje sa kišom. Vetar slab, u košavskom području umeren i jak južni i jugostočni. Jutarnja temperatura od 0°C do 7°C, maksimalne od 14°C do 18°C.

Osetna promena vremena

Ristić ističe da će u petak biti oblačno, a da se u subotu u pojedinim delovima Srbije očekuje i kiša.

- U petak, 24. februara, umereno do potpuno oblačno i malo svežije. Ima uslova ponegde za slabu kratkotrajnu kišu povremeno. Vetar u slabljenju i skretanju na zapadni i jugozapadni. Jutarnja temperatura od  3°C do 8°C, a najviše od 13°C do 17°C - kaže Ristić i dodaje:

- U subotu, 25. februra, počinje osetnija promena vremena. Hladan vazduh iz srednje Evrope kroz Bečka vrata stići će do severa Vojvodine već tokom prepodneva gde će doći do jačeg naoblačenja sa kišom, pojačanim severozapadnim vetrom i padom temperature. Ovo pogoršanje vremena do kraja dana i tokom naredne noći proširiće se na veći deo zemlje. Ispred fronta se nalazi veoma topao vazduh, a iza hladan tako da će se temperatura sredinom dana kretati od 5°C na severu do 20°C na krajnjem jugoistoku zemlje.

U nedelju nas prema rečima meteorologa očekuje susnežica i sneg i u nižim krajevima.

- U nedelju, 26. februara, oblačno, hladno, povremeno sa susnežicom i snegom i u nižim krajevima. Jedino na krajnjem jugu i jugostoku zemlje će padati uglavnom kiša. Vetar slab i umeren severozapadni. Očekuje se stvaranje i manjeg snežnog pokrivača u većem delu zemlje. Dnevna temperatura bez bitnijeg kolebanja u toku dana i kretaće se od 0°C do 5°C - kaže Ristić. 

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading