SRBIN ZAROBLJEN U VANKUVERU ZBOG ŠTRAJKA LUFTHANZE "Izbezumljen sam, sve sam saznao kada sam kretao na aerodrom"
Foto: EPA/EPA-EFE/RONALD WITTEK

Nemačka Lufthanza AG će otkazati najmanje 1.200 letova za petak zbog štrajkova u svojim glavnim čvorištima u Frankfurtu i Minhenu, najnovijeg u nizu, koji je pogodio najveću evropsku avio-kompaniju nakon što je IT incident prizemljio njenu flotu u sredu.

Lufthanza će obustaviti letove zbog jednodnevnog napuštanja zemaljske posade na svoja dva najveća aerodroma, rekla je portparolka danas.

Usred ovih dešavanja našao se i jedan Srbin u Vankuveru (ime i prezime poznati redakciji), koji je umesto planiranog povratka u Beograd prinuđen da ostane tu gde je - za sada.

- Iskreno, izbezumljen sam. Prvo su mi otkazali let Frankfurt-Beograd, a posle sat vremena i Vankuver-Frankfurt, gde je trebalo da presednem. Sedim u Vankuveru i razgovaram sa agentom. Sve sam saznao kada je trebalo da krenem na aerodrom. Platio sam kartu 1.400 dolara u oba pravca, i sada ovo - kaže on za Alo!.

Na pitanje da li može da koristi usluge neke druge aviokompanije, on kaže:

- Nova karta u jednom pravcu bi me sada koštala 2.000 dolara. Povraćaj novca, ako se ovaj let ne ostvari, mogu da dobijem tek do kraja godine - a sada je februar!. U stalnom sam kontaktu sa agencijom, i to nije neka "lou kost" agencija, to je Lufhanza. Očajan sam - kaže naš čovek, očigledno na ivici živaca.

Poslao nam je i obaveštenja o otkazanim letovima:

„Zaposleni zajednički vrše pritisak na poslodavce jer u prethodnim pregovorima nisu postignuti rezultati“, rekla je zvaničnica Verdija Kristin Bel u saopštenju, ukazujući na sledeću rundu pregovora 22. februara, prenosi Blumberg.

Ponovljeni prekid letova usledio je nakon slučajnog presecanja telekomunikacionih kablova u sredu, što je dovelo do prizemljenja Lufthanzine flote tokom većeg dela dana.

Ovaj štrajk je poslednji u nizu odustajanja jer zaposleni traže bolje uslove zbog rastućih troškova života.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading