SUTRA ĆE DA PLJUŠTE KAZNE AKO URADITE OVO! Počinje pojačana kontrola u saobraćaju, OBRATITE PAŽNJU!
Foto: MUP Srbije

Foto: MUP Srbije

 

- Krećemo sa automatskom detekcijom prekršaja na desetak lokacija. Najpre kontrolišemo prolazak na crveno svetlo, a u drugoj fazi koja počinje uskoro počećemo kontrolu prekoračenja brzine u zoni raskrsnice. Ovaj sistem će pomoći i u kontroli korišćenja sigurnosnih pojaseva i mobilnih telefona - kaže potpukovnik MUP Dejan Stević.

Očekivanja u sektoru saobračajne policije MUP-a Srbije su velika

- Očekujem izuzetnu efikasnost, ovo su najmoderniji sistemi za detekciju prekršaja. U gradu Beogradu gde je najfrekventniji saobraćaj, policijski službenici u proseku dnevno procesuiraju dva vozača za prolaz na crveno svetlo. Mi smo tokom ove faze testiranja sistema detektovali između 60 i 70 prolazaka - dodaje Stević.

Za prolazak vozila na crveno svetlo semafora, odnosno za nezaustavljanje vozila ispred pešačkog prelaza koji je regulisan semaforima, Zakonom o bezbednosti saobraćaja na putevima propisana je novčana kazna u rasponu od 20.000 do 40.000 dinara ili kazna zatvora u trajanju do 30 dana, 6 kaznenih poena i zaštitna mera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od najmanje tri meseca.

Komentari (0)

Loading