POZIV Država otkupljuje stanove za izbeglice
Foto: Shutterstock

U planu je kupovina 90 stanova u prestonici za dodelu u okviru Regionalnog stambenog zbrinjavanja, a pravo učešća imaju sva pravna i fizička lica koja žele da prodaju stanove Republici Srbiji, za potrebe rešavanja stambenih pitanja izbegličkih porodica iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, i Hrvatske.

Stanovi će biti kupljeni kao javna svojina, i to 49 stanova čija je površina do 39 kvadratnih metara, do 40 stanova sa kvadraturom 50-59 metara, do 33 stana u površini 40-49 m2 i do 11 stanova sa 60-69 kvadratnih metara.

Kako je navedeno na sajtu Republičke direkcije za imovinu, postoji nekoliko uslova za slanje ponuda. Prva i najvažnija jeste da su legalni stanovi upisani u katastar nepokretnosti, u urednom stanju, ali i da nisu u podrumu, ni suterenu. Stanovi se kupuju na tržištu, a kupoprodajna cena stana-nepokretnosti ne može biti iznad tržišne vrednosti nepokretnosti po kvadratnom metru koju je utvrdio licencirani procenitelj, odnosno ne može biti iznad 1.500 EUR bez PDV-a po kvadratnom metru nepokretnosti prema srednjem kursu NBS na dan objavljivanja poziva.

Oni koji su zainteresovani da državi prodaju stanove u Beogradu ponude mogu poslati do 15. februara.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading