GRADONAČELNIK ŠAPIĆ: U planu na desetine parkova sa pet-zonama (FOTO)
Foto: Alo

– Ovde je iskorišćena zelena površina koja nije ni bila park pre toga. Urađena je pet zona i teretana na otvorenom, a ideja nam je da u već postojećim parkovima, naravno gde za to postoji prostor, uređujemo ovakve delove sa više ili manje rekvizita. Tu ćemo omogućiti vlasnicima kućnih ljubimaca, pre svega pasa, poseban prostor, a sa druge strane biće bezbedno i za pse i za posetioce. Pritom higijena će biti na jednom drugačijem nivou i to ne samo u delu odvojenom za kućne ljubimce već u celokupnom parku – rekao je gradonačelnik i dodao da će se na taj način poboljšati kvalitet svakodnevnog života građana.

On je napomenuo da je ovakav način uređenja parkova primenjivan i u opštini Novi Beograd dok je bio predsednik ove opštine a i Grad je, kako je rekao, uradio više ovakvih parkova od kojih je prvi onaj na Tašmajdanu.

Prostor sada uređene javne zelene površine u Novom Beogradu iznosi oko 2,7 hiljada kvadratnih metara.  Vrednost radova na izgradnji parka za pse iznosi  oko tri miliona dinara, a teretane na otvorenom nešto više od  1,8 miliona dinara. 

VELIKA PROMENA U JAVNOM PREVOZU! Evo ko preuzima kontrolu i naplatu karata!

U periodu od 2014. do danas JКP Zelenilo-Beograd" izgradilo je 13 parkova za pse i 72 teretane na otvorenom.  Za sada su planirani radovi na izgradnji pet zona za kućne ljubimce u Ulici matice Srpske, Parku Ušće, Parku na Banovom brdu, parku u Ulici Indire Gandi na Voždovcu, kao i u Parku Bele vode. 

Događaju je prisustvovao direktor JКP „Zelenilo Beograd” Slobodan Stanojević.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading