VOZAČI, OPREZ! Na Murtenici polomljene bandere
Foto: Privatna arhiva/Foto: Z.G.

Svi magistralni putevi na području Užica, Čajetine, Požege, Bajine Bašte, Nove Varoši i Priboja su, prema rečima Alena Mušanovića iz „Putevi Užica“, prohodni.

- Posle snežne mećave koja je zahvatila Zlatiborski okrug svi putevi prvog reda su prohodni, a na putevima drugog i trećeg reda se radi na proširenju kolovoza. Angažovano je 17 vozila na čišćenju puteva, od kojih šest gredera, po dva utovarivača i buldožera. Trenutno se proširuju kolovozne trake preko Debelog brda, Borove glave, Aljinovića i drugih delova gde su bili snežni nanosi - rekao je Mušanović.

Prema rečima Radosava Vasiljevića, predsednika opštine Nova Varoš, olujni vetar je naneo velike smetove po putevima i napravio štete na elektroenergetskom sistemu.

- Svi magistralni i regionalni putevi su pročišćeni, a i mnogi lokalni putevi su prohodni. Do pojedinih zaselaka i lokalnim putevima može se doći traktorima ili teretnim vozilima, ali i tu se čine napori da se očisti sneg. Imali smo problema u Božetićima gde nije bilo jedne faze struje, a u toku jutra jak vetar je polomio dve bandere na Brijaču na Murtenici, ali ekipe su već na terenu - rekao je Vasiljević.

Na pojedinim lokalnim putevima ima malo leda i snega, pa se vozači upozoravaju na oprez.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading