NEMA ŠKOLE DO SREDE! Vanredna situacija u Trgovištu
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen

Opština Trgovište je proglasila vanrednu situaciju zbog snega na jučerašnjoj sednici opštinskog štaba.

Kako prenosi srpski medij, doneta je naredba da se obustavi nastava u školama u planinskim predelima do srede, a angažovana je kompletna mehanizacija. Predsednik opštine Trgovište Nenad Krstić kaže da su svi putevi u planinskim predelima neprohodni i da na nekim deonicama ima i do dva metra nanosa.

U Crnoj Travi je prestao da duva jak vetar, a više ni sneg ne pada. Veliki problem je izuzetno niska temperatura, javio je srpski medij. Juče ujutru je bilo minus 14, što otežava rad stare i oskudne mehanizacije. Putni pravac od Vlasotinca ka Crnoj Travi je prohodan. Bez struje je desetak meštana u dva sela, Ruplju i Brodu, ali su tri ekipe leskovačke Elektrodistribucije na terenu pa se očekuje da kvar brzo bude otklonjen. Prohodan je i put do Vlasinskog jezera gde je visina snega do jednog metra.

Načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Luka Čaušić kaže da situacija trenutno nije kritična, da trenutno nema evakuacije stanovništva, kao i da su u stalnoj komunikaciji sa lokalnim šabovima, kako bi mogli da priskoče u pomoć. Napominje da se čiste putevi prvog i drugog prioriteta, a putnicima preporučuje oprez.

- U ovom momentu preporučujemo oprez, korišćenje zimske opreme, toplu garderobu i hranu kada se kreće ka planinskim predelima - rekao je Čaušić, i dodao da na putu može biti poledice.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading