SJAJNA VEST ZA VOZAČE Evo kada saobraćajna policija neće više pisati kaznu
Foto: Printscreen/Foto: MUP Srbije

Pukovnikom Lakićevićem istakao je da će predloženim izmenama zakona prevencija ponovo postaje deo nadležnosti i Ministarstva unutrašnjih poslova. Lakićević je istakao da uprkos ogromnim naporima u kontroli saobraćaja i velikom broju otkrivenih prekršaja, ipak represivne mere, same po sebi ne mogu biti dovoljne, posebno ako tražimo dugoročne efekte.

Lakićević je za beogradski medij saopštio da da je prošle godine zabeležen najveći broj otkrivenih prekršaja otkad je donet važeći zakon o bezbednosti saobraćaja na putevima čak 1.350.000 saobraćajnih prekršaja. Međutim, on naglašava da to nije dovoljno da se spreče najteže saobraćajne nezgode.

Ovlašćeno službeno lice može odustati od procesuiranja određenih prekršaja

Pukovnikom policije istako je još jednu novinu. Naime, ovlašćeno službeno lice u neposrednoj kontroli saobraćaja može izdati upozorenje učesniku u saobraćaju, odnosno odustati od procesuiranja određenih prekršaja za koje je propisana novčana kazna u fiksnom iznosu ukoliko lice koje je učinilo takav prekršaj nije u prethodne dve godine evidentirano kao učinilac prekršaja iz oblasti bezbednosti saobraćaja na putevima, saopštio je Lakićević, i dodao da će gorenavedeno se odnositi na lakše prekršaje, kojima se direktno ne ugrožava bezbednost saobraćaja.

Olakšica za sve koji se opredele da postanu vozači autobusa

Lakićević je za beogradski medij istakao da su predloženi blaži uslovi za sticanje vozačkih dozvola za upravljanje komercijalnim vozilima u cilju pomoći transportnoj privredi, kao i da se će se ukinuti uslov posedovanja vozačke dozvole za kategoriju C u trajanju od najmanje dve godine za dobijanje vozačke dozvole za kategoriju D, kako bi se doprinelo rešavanju problema nedostatka profesionalnih vozača autobusa.

Pukovnik Lakićević, napomenuo je da su izmenjene odredbe koje se tiču prelaska puta preko železničke pruge i da su definisani novi dvobojni semafori za regulisanje saobraćaja na prelazima.

IZMENA ZAKONA O PLANIRANJU I IZGRADNJI Ukida se plaćanje konverzije za zemljište

Ovo će, kako napominje Lakićević prelazak preko pruge učiniti bezbednijim.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading