SNEG JE PREKRIO SRBIJU Na sve strane kolaps u saobraćaju, evo koji putevi su neprohodni
Foto: EPA/EPA/SERGEY DOLZHENKO

Na području vlasotinačke opštine trenutno je najteža situacija na putu Vlasotince-Jastrebac-Donja Lopušnja-Bistrica, koji je neprohodan i gde visina snega dostiže i 70 centimetara, saopštile su lokalne vlasti.

"Otežano je kretanje i na ostalim opštinskim putnim pravcima u brdsko-planinskom delu opštine. Mehanizacija se teško probija. Očekuje se da ovaj pravac tek sutra bude prohodan. Savet je svima, koji ne moraju, da ne kreću na put, pogotovo ne bez zimske opreme", rekao je načelnik Opštinske uprave i član Štaba za vanredne situacije Marjan Stanković, preneo je portal RTS.

Načelnik Štaba za vanredne situacije opštine Vlasotince Ivan Stanković rekao je da je situacija na terenu pogoršana od subote uveče.

"Situacija na terenu pogoršana je sinoćnjom snežnom olujom. Solju i rizlom posipaju se i ulice u samom Vlasotincu, kako bi se sprečila pojava poledice", izjavio je Stanković.

Na Divčibarama je u subotu, i tokom noći napadala velika količina snega. Jak vetar je u popodnevnim satima raznosio sneg sa drveća pa su automobili bili zatrpani, a saobraćaj na putu kroz naselje otežan.

Radnici pojedinih hotela nisu mogli da se vrate u Valjevo.

Mehanizacija je na terenu i glavni putni pravac od Divčibara ka Beogradu od jutros je prohodan. Veći broj vozila očekuje se u popodnevnim satima, kada se mnogi vraćaju kući.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading