MUP IZDAO HITNO SAOPŠTENJE Ne krećite!
MUP

"Nikako ne bi trebalo da kreću na put u pravcu Sjenice, Kopaonika i Raške. Putevi ka Kopaoniku su bili u prekidu. Sada je situacija normalizovana.

Prohodni su putevi Jošanička Banja-Kopaonik i Rudnica-Kopaonik, dok je još uvek neprohodan put Brus-Kopaonik, ali napominjemo da nema zavejanih lica", rekao je Radosavljević za RTS.

Naveo je da svi koji se odluče na putovanje treba da koriste zimsku opremu i da prilagode vožnju uslovima puta, a da pre puta obavezno provere stanje goriva u rezervoaru, bateriju mobilnog telefona i da ponesu dovoljnu količinu hrane i toplu odeću i obuću.

Radosavljević je kazao da će, iako uklanjanje oborenih stabala i delova krovova nije primarni zadatak vatrogasno-spasilačkih jedinica, oni biti na terenu kako bi se otklonile posledice vremenskih nepogoda.

Naveo je da su u protekla 24 sata pripadnici MUP-a Srbije bili angažovani u više navrata na uklanjanju posledica nastalih usled nevremena, a da je u Srbiji zabeležen 161 vanredni događaj.

Radosavljević je rekao da su 45 puta pripadnici vatrogasno-spasilačkih jedinica izlazili u toku protekla 24 časa i da su to uglavnom bile intervencije pomoći ugroženim građanima u zavejanom području, kod vozila koja su sletela sa puta i vozila koja su ostajala zavejana na putevima. Radosavljević je dodao da je bilo i asistencija hitnim službama, hitnoj medicinskoj pomoći, uklanjanja oborenih stabala i delova krova sa putnih pravaca.

Prema njegovim rečima, bio je angažovan 141 vatrogasac-spasilac, a vanrednih događaja i intervencija bilo je na gotovo celoj teritoriji Srbije. Radosavljević je rekao da bi građani trebalo da prate sredstva javnog informisanja kako bi se informisali o trenutnom stanju na putevima, usled nevremena.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading