ARKTIČKI VAZDUH DONOSI LEDENU ZIMU U SRBIJU Mećava, snežni nanosi i minus 15 stepeni stižu u narednom periodu
Foto: Alo/Foto: ALO/Aleksandar Nalbantjan

Prognostičari upozoravaju na poledicu, ali i na duboki minus iznad 1.000 metara nadmorske visine gde će biti i ispod minus 15 stepeni. Na severu sutra i periodi sunčanog vremena, a sneg će na jugu uveče prestati.

Snažan severni prodor donosi arktički vazduh u naše predele, pa se do srede prognoziraju ledeni dani. Sutra jutarnja temperatura u nižim predelima od -6 stepeni , najviša dnevna do 1 stepen. U Beogradu zubato sunce, a popodne slabljenje vetra. Temperatura u najtoplijem delu dana neće preći nulu.

Sutra ujutru hladno sa slabim i umerenim mrazem. Tokom dana umereno do potpuno oblačno, hladno i vetrovito. Na severu sa sunčanim intervalima, a u ostalom delu mestimično sa slabim snegom uz postepeni prestanak padavina posle podne i uveče.

U brdsko-planinskim predelima manje povećanje visine snežnog pokrivača, ali se usled jakog vetra očekuje i lokalno stvaranje snežnih nanosa. Vetar slab i umeren, na severu, istoku i u planinskim predelima povremeno i jak, severni i severozapadni. Krajem dana u slabljenju. Jutarnja temperatura od -6 do -1, najviša dnevna od -2 do 1 stepen. 

Vreme narednih dana

Ponedeljak 

Hladno sa umerenim jutarnjim mrazem. U toku dana na severoistoku i istoku pretežno sunčano, u ostalim krajevima umereno do potpuno oblačno, na planinama provejavanje slabog snega. Vetar slab i umeren, na severu i u planinskim predelima povremeno jak, severni i severozapadni. Najniža temperatura od -9 do -5, najviša od -3 do 2 stepena. 

Utorak 

Hladno sa umerenim, ponegde i jakim jutarnjim mrazem. U toku dana promenljivo oblačno sa dužim sunčanim intervalima. Vetar slab, na istoku i umeren, severni i severozapadni. Najniža temperatura od -12 do -5, a najviša dnevna od -2 do 2 stepena. 

Sreda

Hladno sa umerenim, ponegde i jakim jutarnjim mrazem. U toku dana iznad većeg dela zemlje pretežno sunčano, ponegde uz umerenu oblačnost. Vetar slab, severni i severoistočni, posle podne u skretanju na istočni. Najniža temperatura od -12 do -6, a najviša dnevna od -2 do 0 stepeni. 

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading