NACIONALNI CENTAR ZA PODRŠKU I EDUKACIJU OBOLELIH OD RAKA DOJKE Zajednička borba protiv (m)raka
Foto: Alo/Foto: Alo!

- Mi inspirišemo žene da se bore protiv (m)raka, jer je život lep i vredan borbe, jer je porodica naša snaga i razlog da sve izdržimo! Naše udruženje postoji već 13 godina, korak po korak, godinu po godinu radimo na tome da budemo uz žene koje se bore s ovom opakom bolešću i veoma sam ponosna na to što otvaramo jedan ovakav centar, jer su podrška i pomoć obolelima, njihovim porodicama najvažniji. Na ovaj način se borimo i protiv šume dezinformacija želeći da u Nacionalnom centru dobiju prave informacije i savete - istakla je predsednica ŽC Milica Vesna Bondžić.

Podršku u Centru pružaju lično i preko besplatne telefonske linije ( 0800 40 40 40), edukovane žene konsultanti sa iskustvom, koje su završile lečenje i kroz Akademiju za pacijente i edukaciju i uz usmeravanje stručnjaka iz Udruženja medikalnih onkologa Srbije - UMOS-a.

Nacionalni centar je smešten u prostorijama primarne zdravstvene zaštite, u okviru Doma zdravlja Stari grad u Beogradu pri čemu je i fizički najbliži pacijentkinjama kojima je podrška potrebna tokom lečenja.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading