DRAMATIČNI SNIMCI SA SRPSKE PLANINE Skijaši zarobljeni zbog snežne mećave, teške mašine pokušavaju da ih spase (FOTO)
Foto: Alo/RINA

"Mehanizacija je prošla jednom, međutim već sledeći put to je bilo nemoguće. Obustavli smo probijanje snežni nanosa, jer dok traje snežna mećava uzaludno je pokušavati čišćenje. Na terenu su ostali bager i utovaravač. Formirani su snežni nanosi visoki nekoliko metara, izjavio je za RINU Vitomor Arsović iz Puteva Ivanjica.

Usled snežne mećave na ovoj deonici u snežnom haosu tokom dana ostalo je zavejno nekoliko automobila koji su se našli na tri kilometara na putu od Odvraćenice ka Novom Pazaru.

"U pitanju su skijaši koji su parkirali automobile i sada ne mogu da ih pomere koji su se oglušili o sve apele koje su nadlženi uputili i ostali su zaglavljeni. Mehanizacija ide ka njima kako bi put bio pročišćen, a oni na na bezbednom", rekao je Momčilo Mitrović predsednik opštine Ivanjica.

On dodaje da je najkritičnija situacija na Goliji i čim sneg stane kreće se u probijanje zavjanih putnih pravaca u udaljenim planinskim selima. U ostalim delovima opštine stanje nije alarmantno i nema odsečenih sela.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading