SLOMLJEN NOS ZBOG DEVOJKE! Alo! otkriva: Organizator batinanja hteo da se osveti drugu koji mu je upropastio muvanje
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Prebijeni osmak iz OŠ „Svetozar Marković“ iz Vranja kome su vršnjaci, na nagovor druga iz škole polomili nos i prst na desnoj ruci, proveo je pet dana u bolnici. Majka ovog četrnaestogodišnjaka je rešena da stvar istera do kraja, a kako Alo! saznaje, organizator batinanja i pretučeni učenik znaju se godinama i uzrok jezivog nasilja je njihova školska drugarica.

- Sve je počelo na ekskurziji, u novembru, kada je organizator batinanja pričao pred drugovima kako planira seks sa jednom devojčicom iz škole. Dečak koji je žrtva nasilja je sve ispričao drugarici i ona je, kad je nasilnik sledeći put došao kod nje, rekla da zna za odvratne planove, jer joj je sve otkrio drugar iz odeljenja. Tog momenta je počeo sukob između dečaka koji se znaju od vrtića, često su bili i nerazdvojni, a sada pohađaju dva razreda u OŠ „Svetozar Marković“ - naveo je za Alo! dobro obavešten izvor iz Vranja.

Direktorka: Saosećamo sa porodicom povređenog učenika

Oglasila se i direktorka OŠ „Svetozar Marković“, za koju su pojedini mediji tvrdili da je insistirala da se mediji ne obaveštavaju o incidentu.

SLOMLJEN NOS ZBOG DEVOJKE! Alo! otkriva: Organizator batinanja hteo da se osveti drugu koji mu je upropastio muvanje

Foto: privatna arhiva

 

- Što se tiče slučaja vršnjačkog nasilja koji se desio u dvorištu naše škole, obavestili smo sve nadležne institucije i preduzeli smo sve što je u nadležnosti škole. Pomogli smo u prikupljanju svih informacija koje su relevantne za rasvetljavanje ovog slučaja vršnjačkog nasilja. Nadamo se da će nadležni rasvetliti slučaj u što kraćem roku i da će odgovorna lica snositi konsekvence zbog nasilja koje su počinili. Nisam u situaciji da dajem bilo kakve izjave o ovom događaju. Saosećamo sa porodicom povređenog učenika. U kontaktu smo sa njegovom majkom i uključeni smo u njegov oporavak. Nadamo se njegovom brzom oporavku. Nije istina je da sam insistirala da se mediji ne obaveštavaju - rekla je direktorka Đokić.

 

Prema rečima našeg sagovornika, osmak koji je organizovao prebijanje druga je „bahat i poznat po tome što probleme rešava novcem“.

- Plaća drugima po 2.000 dinara da mu rade domaće zadatke, a sad je isplivala i poruka da je nudio novac dečacima da pretuku druga koji mu je pokvario planove sa devojkom. Saznalo se i da on nije bio onog dana u školskom dvorištu, kada su posle nastave žrtvu tukla dva od četiri prisutna dečaka, od kojih neki idu u OŠ „Vuk Karadžić“ - istakao je naš izvor.

Koliko je problematičan organizator prebijanja, najbolje ilustruju reči njegovog oca na sastanku u školi čija je glavna tema bila upravo njegovo ponašanje i planirana tuča. Sastanak je održan u četvrtak ujutru, prisustvovali su mu otac nasilnika, roditelji žrtve, razredne starešine dva odeljenja i direktorka Tijana Đokić.

- Na pokušaj razredne da ga odvrati od agresije, napasnik joj je drsko odgovorio da ne treba da brine i da neće da biju druga u školi, ali da ne treba da je interesuje šta će se dogoditi van škole. Njegov otac je, bukvalno, prisutne molio za pomoć, rekao je da nema nikakvu kontrolu nad njim i da je bolje da ga sada vodi policija nego da ga za nekoliko godina vadi iz zatvora, a kad mu bude 20, da ga sahrani - naveo je naš izvor.

Svi su obavešteni

Direktorka OŠ „Vuk Karadžić“ Marina Stojanović potvrdila je za Alo! da su o incidentu obavestili sve nadležne službe.

SLOMLJEN NOS ZBOG DEVOJKE! Alo! otkriva: Organizator batinanja hteo da se osveti drugu koji mu je upropastio muvanje

Foto:privatna arhiva

 

- Reč je o maloletnoj deci, postupak je pokrenut i sve što mogu da kažem u ovom trenutku je da smo obavestili sve nadležne služe, od policije, preko Ministarstva prosvete do centra za socijalni rad - rekla je Stojanovićeva.

U međuvremenu, o incidentu su obavešteni Više javno tužilaštvo u Vranju i Ministarstvo prosvete, a policija je saslušala aktere tuče i njihove roditelje.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Ljubiša

01.02.2023 10:46

Nasilnika ne treba kažnjavati, samo mu VRATITI ISTOM MEROM, da oseti kako to izgleda.

Ljubiša

01.02.2023 10:46

Nasilnika ne treba kažnjavati, samo mu VRATITI ISTOM MEROM, da oseti kako to izgleda.