NOVE SNEŽNE PADAVINE, UDARI VETRA I MINUS 10 Prognoza vremena za sledeću nedelju najavljuje povratak prave zime
Foto: Shutterstock

U ponedeljak posle hladnog jutra u toku dana promenljivo oblačno, uglavnom suvo i malo toplije u odnosu na protekle dane te će se sneg u nizijskom delu regiona otopiti. Kasno posle podne i u toku noći ka utorku preko Srbije će se premestiti slab hladan front koji će prvo ponegde usloviti vrlo slabe padavine, dok se nešto konkretnije padavine očekuju nad planinskim delom, ali će i tamo uglavnom biti prolaznog snega, stoji u novoj vremenskoj prognozi meteorologa Marka Čubrila na Savacoop.

Vetar tokom dana slab do umeren jugozapadni, uveče u pojačanju i u okretanju na jak severozapadni. Jutarnji minimum od -4 do 0, dok će se dnevni maksimum kretati od +2 do +6 stepeni Celzijusa, navodi se.

- U utorak promenljivo oblačno i vrlo vetrovito, a sredinom dana udari severozapadnog vetra mogli bi dostizati i 23 m/s. Tokom dana će biti naleta pljuskovitih padavina, uglavnom u obliku susnežice i snega, ali se nešto više snega očekuje samo nad višim planinama, dok bi osim snega bilo i pljuskova susnežice, kiše i krupe. Krajem dana razvedravanje i slabljenje vetra. Dnevni maksimum od oko +1 nad južnim delovima Srbije gde će biti oblačno do oko +5 na severu gde će biti sunčanih intervala - prognozira Čubrilo.
 
Sredinom nedelje promenljivo oblačno i relativno toplo, povremeno uz prolazne padavine, posebno u noći ka četvrtku i u četvrtak ujutro. Vetar umeren, povremeno i pojačan, zapadni i severozapadni. Dnevni maksimum uglavnom od +3 do +8,a  u sredu ponegde i do +10 stepeni Celzijusa, stoji u prognozi.
 
- U petak se očekuje premštanje hladnog fronta koji će ponovo usloviti jak, na udare i vro jak severozapadni vetar, povremene padavine ali i zahlađenje. Ponovo više padavina nad planinskim delom južnog Banata, centralne i južne Srbije. Dnevni maksimum u petak do +2 do +6, uveče u daljem padu - kaže Čubrilo.

Naredni vikend bi trebao doneti promenljivo oblačno, vetrovito i hladnije vreme uz povremene padavine, uglavnom u obliku snega, ali se za sada konkretnije snežne padavine očekuju samo u predelima koji su preko 600 mnv, gde će zbog uticaja reljefa dolaziti do pojačanja padavina te se neke konkretnije količine snega (preko 5cm) za sada samo tamo očekuju, dok bi regioni zapadne i južne Bačke, kao i nizijski deo regiona južnog Banata, Srema, Mačve i Šumadije imali retku pojavu snega na tlu. Duvao bi pojačan, oko 05.02. na udare i jak, severozapadni vetar. Jutarnji minimumi od -5 do 0, a dnevni maksimumi od -2 do +3 stepena Celzijusa, navodi se.

Oko 07.02. moguća pojava jutarnjih mrazeva i do oko -10 stepeni Celzijusa, posebno preko 700 metara nadmorske visine, zakljčuje Čubrilo.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading