ZA SAMO PAR MINUTA OVDE VAS ZAVEJE SNEG Mnogi su se oglušili o upozorenja, a onda shvatili da nisu moćniji od prirode!
Foto: Printscreen/Foto: RINA

U zimskom periodu putni pravac Preko Brdo - Odraćenica, zbog nepovoljnog geografskog položaja i jakih vetrova, ova deonica često je neprohodna.

- Ne znam da li smatraju da mi preuveličavamo ili su željni avanture na snegu, ali redovno se dešava da se oglušavaju o naša upozorenja i na svoju ruku kreću na put. Automobil, čak i onaj terenski, na Goliji biva potpuno zevejan za samo nekoliko minuta da se uopšte ne vidi ispod snega. Putarima, ako nisu u blizini, treba i do dva sata da se probiju kroz nanose. Samo zamislite situaciju da toliko dugo čekate zavejani u dubokom snežnom smetu i da vam je život u opasnosti samo zato što ste želeli da dokažete da ste moćniji od prirode - priča za agenciju Vitomir Arsović iz JP "Putevi Ivanjica".

Zbog nepredviđenih situacija, putari su od samog početka zimske sezone parkirali su tešku mehanizaciju kako bi ukoliko dođe do putnika koji bi mogli biti zavejani, brzo reagovali.

- Ovde snežne nanosi mogu biti i preko tri metra. Putevi Ivanjica uveli su 24-ovno dežurstvo kako bi ovu saobraćajnicu držali prohodnom. Dajemo svoj maksimum kako bi deonica bila pročišćena, ali zbog nezahvalnih karakteristika terena apelujemo na sve vozače da na put nikako ne kreću bez pune zimske opreme - dodao je on.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading