JOŠ SNEGA I MINUS 11 STEPENI OD OVOG DATUMA Srbiju čeka novi talas zahlađenja, pogledajte najnoviju prognozu za sledećih 10 dana
Foto: Shutterstock

Danas i sutra nad većim delom Srbije, istočne Hrvatske, istočne i središnje BiH kao i na severu C.Gore pretežno oblačno uz sneg, a ponegde na kraktki može biti i sunsnežice. Više padavina danas pre podne i ponovo sutra pre podne, ali se obilnije padavine svakako ne očekuju. Na planinama povećanje visine snežnog pokrivača, a u nizijama njegovo održavanja ili postepeno otopanje. Na zapadu i jugu regina uglavnom suvo. Dnevni maksimum od 0 do +5 stepeni Celzijusa, kaže meteorolog Marko Čubrilo u najnovijoj vremenskoj prognozi za Srbiju.

- U nedelju tmurno i uglavnom suvo, samo ponegde na istoku još može provejavati sneg ili može biti sipeće susnežice, dnevni maksimum od 0 do +3 na istoku i do oko +6 na zapadu regiona - prognozira Čubrilo.

Početkom sledeće nedelje jačenjem ciklonskih aktivnosti sa Atlantika kreće jačanje zapadnog strujanja koje će nam početi donosit manje hladan vazduh te će u ponedeljak posle hladnog jutra koje bi lokalno moglo doneti i mraz od oko -11 stepeni Celzijusa, tokom dana biti promenljivo oblačno uz maksimum od +2 do +7 stepeni Celzijusa. Posle podne i u toku noći ka utorku prolazno pogoršanje uz slabe padavine, uglanvom susnežicu ili sneg i jak severozapadni vetar, navodi se.

- Utorak severu regiona donosi suvo i vetrovito vreme, dok nad središnjim i južnim predelima može biti slabih padavina, uglavnom snega. Vetar jak, severozapadni, posebno nad severom i istokom regiona. Dnevni maksimum od +5 na severu do oko +2 nad središnjim predelima - prognozira mateorolog.

Prema prognozi, sredinom sledeće nedelje verovatno promenljivo oblačno i relativno toplo uz pojačan zapadni vetar i moguću pojavu kiše, posebno u četvrtak uveče kada se simulira premeštanje ječeg hladnog fronta iza kojeg bi se polje Azorskog anticiklona preko središnje Evrope pružilo na istok te bi se od petka ka nama po istočnoj periferiji tog anticiklona pokrenulo hladno strujanje ali se za sada ciklogeneza ne očekuje nad našim delom Evrope.

Od petka ponovo hladnije uz jak severozapadni i sevrni vetar i nalate padavia, ugalvnom snega. Temperatura u padu te bi se dnevni maksimum kretao od -1 do +3 stepena Celzijusa, stoji u prognozi.

- Narednih 2-3 dana zima barem nad središnjim i istočnim predelima, dok, bi od nedelje uz promenljivo vreme prvo bilo malo toplije, dok je posle 04. februara moguće novo zahlađenje, zaključuje Čubrilo.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

Komentari (0)

Loading