ŠAPIĆ: Spajanje Bulevara patrijarha Pavla sa Mostom na Adi rasteretiće saobraćaj (FOTO)
Foto: Alo/Foto: Alo.rs

 On je najavio da će, nakon dobijanja građevinske dozvole, za mesec i po do dva, početi radovi na deonici od Кošutnjaka do Mosta na Adi.

Prema njegovim rečima ova faza radova završena je u rekordnom roku u odnosu na momenat kada je rešen problem sa izvođačem radova i nepoštovanjem rokova. Očekujem, dodao je, da se takve situacije neće više dešavati.

–Ovaj deo posla konačno je završen sa istim izvođačem, što je važno jer bi u slučaju njegovog„izlaska“ iz posla sve bilo dodatno prolongirano. Rekonstruisani deo Bulevara patrijarha Pavla ima po dve trake u oba pravca. Tramvajske šine nisu postavljene zbog nemogućnosti da budu spojene sa tramvajskim kolosecima Mosta na Adi sve dok ne bude u potpunosti završena odgovarajuća faza radova. Rekonstrukcija Bulevara je veoma važna za građane Rakovice i ovog dela grada jer će završetkom radova usko grlo, koje danas postoji, biti rasterećeno – rekao je gradonačelnik.

"AJMO PONOVO, MAKNI USTAŠKU JANU!" Pljušte komentari na društvenim mrežama! (FOTO)

 Кada su u pitanju radovi na delu od Mosta na Adi do Кošutnjaka, Šapić je rekao da su „Železnice Srbije“ započele izmeštanje vozne infrastrukture. 

– Građevinska dozvola za tu deonicu bi trebalo da bude izdata u narednih mesec i po do dva, što znači da bi uz poštovanje rokova u leto 2024. godine trebalo da bude završeno spajanje sa Mostom na Adi. To znači da će i tramvajska infrastruktura biti spojena sa Mostom na Adi i da će biti po dve trake u svakom pravcu što će celom projektu dati poptuni smisao – naglasio je Šapić.

Кako je naveo, raspisana je javna nabavka za projektovanje treće faze od raskrsnice sa Ulicom Pere Velimirovića do Rakovice. 

Gradonačelnik je najavio i da će Grad u toku ove godine započeti radove u Drajzerovoj ulici koja će imati tri trake. 

– Tu ćemo imati sistem kao u Ulici kneza Miloša kada će od špica u saobraćaju zavisiti koje trake imaju prednost, što će dodatno rasteretiti sadašnju situaciju – zaključio je prvi čovek prestonice.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading