SRBIJA NA UDARU RETROGRADNOG CIKLONA Retka vremenska pojava nam donosi drastičnu promenu vremena
Alo/ Ilustracija

Još jedan ciklon sa Jadrana doneo je Srbiji i regionu danas padavine. Ovog puta reč je o retrogradnom ciklonu, piše meteorolog Đorđe Đurić u najnovijoj prognozi vremena za Srbiju.

- U Srbiji u sredu biće tmurno i u većini predela suvo, ponegde sa slabim padavinama. Maksimalna temperatura biće od 3 do 7°C, u Beogradu do 5°C.

Srbija će od četvrtka do petka biti pod uticajem ciklona sa Jonskog mora, tako da će doći do pada vazdušnog pritiska, ali će on i dalje biti iznad normale, jer će sa severoistoka i iz centralnih predela dominirati polje veoma visokog vazdišnog pritiska - piše Đurić.

U četvrtak će duvati umeren do jak jugoistočni vetar, koji će potom biti u slabljenju, a u petak će se uspostaviti severno i severozapadno strujanje, stoji u prognozi.

- U petak prvo u južnim, potom i u ostalim predelima očekuje se naoblačenje. Biće oblačno i hladnije, povremeno sa susnežicom i snegom. U brdsko-planinskim predelima formiraće se snežni pokrivač, a očekuje se da se ponegde i u nižim predelima formira manji snežni pokrivač, uglavnom i naročito tokom subote. Maksimalna temperatura biće uglavnom od 1 do 5°C, a najhladnije biće u subotu, maksimalna temperatura od 0 do 2°C - kaže meteorolog.

U nedelju i ponedeljak pod uticajem visokog vazdušnog pritiska biće suvo, tmurno i hladno. U toku jutra očekuje se slab mraz, a tokom dana maksimalna temperatura od 2 do 4°C, navodi se.

- Prema trenutnim prognozama početak februara doneće manje otopljenje. Ipak, jutra će biti hladna i maglovita, uz mraz, a tokom dana malo toplije sa sunčanim intervalima, a maksimalna temperatura biće od 3 do 7°C, oko 5. februara i do 10°C - kaže Đurić.

Dakle, u sedmici pred nama očekuju se česte padavine. Srećom, one neće biti ekstremno obilne kao tokom prethodne sedmice. Nakon današnjeg natprosečno toplog vremena, u utorak sledi pad temperarure, a sam kraj januara biće obeležen temperaturama koje su prosečne za ovo doba godine, dok će početkom februara one biti malo iznad proseka, zaključuje meteorolog.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading