OPASNOST OD IZLIVANJA Nivo Lima opada, ali RHMZ upozorava na pet reka: Rastu Sava, Morava, Tamiš...
Foto: Tanjug/FOTO TANJUG/ BRANKO LUKIĆ, fotografija niske rezolucije/ nr

Nivo reka u poplavljenim područjima opada - Sava je na granici vanredne odbrane od poplava, Lim je u opadanju, a vanredna situacija je i dalje na snazi u devet opština. Najavljeno je da će Sava, Zapadna Morava, Ibar, Tamiš i Nera biti u porastu u naredna dva dana.

Vanredna situacija je na snazi u Leposaviću, Prijepolju, Sjenici, Novom Pazaru, Brusu, Tutinu, Kuršumliji, Prokuplju i delu opštine Kraljevo.

OPASNOST OD IZLIVANJA Nivo Lima opada, ali RHMZ upozorava na pet reka: Rastu Sava, Morava, Tamiš...

FOTO TANJUG/ BRANKO LUKIĆ, fotografija niske rezolucije/ nr

 

 

Hidrolog Republičkog hidrometeorološkog zavoda Dejan Vladiković rekao je, gostujući u Jutarnjem programu RTS-a, da je na Savi kod Šapca vrh talasa i nalazi se na granici vanredne odbrane od poplava, a to je drugi stepen odbrane kada su stalna dežurstva.

- To znači da do vrha nasipa imamo nepun metar, ali po našim modelima to je i najviši vodostaj u ovoj epizodi i očekuje se da će vodostaj u narednim danima ići u sporije opadanje - napomenuo je Vladiković.

On je upozorio da će u naredna 24 sata biti novih padavina u jugozapadnoj i južnoj Srbiji gde je prošle nedelje bilo izlivanja reka.

- Izdali smo upozorenje za Ibar, koji je jako visok, za izvorište Zapadne Morave, za Južnu Moravu od Aleksinca do Kruševca i na banatskim vodotokovima je vanredna odbrana od poplava - precizirao je Vladiković.

Ramizovo telo voda nosila 10 kilometara

Telo Ramiza Rožajca (70), koji je zajedno sa Safetom Zekićem (56) upao u nabujalu reku Trnavicu 19. januara, pronađeno je juče u novopazarskom naselju Ćeremedžinica. Telo je pronađeno desetak kilometara od mesta tragedije, u blizini reciklažnog centra, dok je telo Safeta Zekića nađeno pre tri dana, 20. januara.

OPASNOST OD IZLIVANJA Nivo Lima opada, ali RHMZ upozorava na pet reka: Rastu Sava, Morava, Tamiš...

Foto:Tanjug

 

Juče su za telom tragali pripadnici vojske, policije, ronilačke ekipe i građani. Safet Zekić i njegov komšija Ramiz Rožajac iz Novog Pazara utopili su se u četvrtak pred kućnim pragom, dok je Safetov sin Elvis (32) bezuspešno pokušavao da spase oca iz bujice. Dvojica Novopazaraca stradala su vodenoj stihiji pokušavajući da zaštite porodice i imovinu od poplave.

​Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading