MODERNIZACIJA ŽELEZNIČKOG SAOBRAĆAJA 2025. godine vozom od BG do Budimpešte za dva sata i 45 minuta, najavio ministar Vesić
Foto: Alo/Foto ALO!

Govoreći na temu modernizacije železničkog saobraćaja, Vesić je rekao da se uveliko gradi pruga između Subotice i Novog Sada.

Vesić je naveo i da će deonica brze pruge od Novog Sada do Subotice biti završena do kraja 2024. umesto do sredine 2025. godine, budući da su u dogovoru sa izvođačem skraćeni rokovi. Ovo će biti urađeno na lično zahtev predsednika Vučića, koji se bavi svakim infrastrukturnim projektom u zemlji.

Vesić je dodao i da neće biti stajanja na granici, jer će mađarska carina biti u Beogradu, a srpska u Budimpešti.

Kada je reč o krađama na brzoj pruzi Beograd - Novi Sad, koje su nedavno usporile voz „Soko“, Vesić je rekao da će se menjati Krivični zakon, kako bi oni koji sa pruga kradu bakarne žice odgovarali, ne zbog same vrednosti ukradenog, već zbog oštećenja infrastrukture i ugrožavanja bezbednosti, dodajući da je odgovornost i na vlasnicima otpada koji to otkupljuju.

- Radimo na tome da pruga bude obezbeđena i dronovima i kamerama - rekao je ministar Vesić.

Dodao je da će u najkraćem roku biti potpisan ugovor o izgradnji brze Beograd-Niš s Evropskom unijom, koja Srbiji za taj projekat daje najveći grant u iznostu od 600 miliona evra, dok je deo biti finansiran zajmom Evropske investicione banke, a deo iz budžeta Srbije.

MODERNIZACIJA ŽELEZNIČKOG SAOBRAĆAJA 2025. godine vozom od BG do Budimpešte za dva sata i 45 minuta, najavio ministar Vesić

Foto ALO!

 

- Gradićemo i brzu prugu od Niša do Preševa, tako da ćemo kroz čitavu zemlju imati brzu prugu - istakao je Vesić, i dodao da će još neke relacije biti napravljene, a brojne rekonstruisane, posebno pruge Beograd-Bar i Niš-Dimitrovgrad.

- Pored izgradnje novih, u planu je rekonstruisanje oko 1.200 kilometara pruge - napomenuo je Vesić.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading