GRAĐANI OPREZ! Prevaranti zloupotrebili ime ministarke Darije Kisić
Foto: Alo/Foto: Printskrin

Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju saopštilo je juče da su se na određenim sajtovima i na društvenim mrežama pojavile informacije da ministarka Darija Kisić promoviše i poziva na kupovinu određenih medikamenata i ukazalo da su te informacije lažne i da su zloupotrebljeni ime i fotografija ministarke kao i njeno lekarsko zvanje.

- Zbog svega ovoga obratili smo se Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal, koje će započeti određeno postupanje radi sprečavanja štetnog uticaja na potencijalne kupce, jer oni lažno prikazuju da Kisić učestvuje u promovisanju proizvoda. Apelujemo na sve građane da budu oprezni prilikom onlajn kupovine i da ne podležu ovakvim zloupotrebama - saopštili su iz resornog ministarstva Darije Kisić.

GRAĐANI OPREZ! Prevaranti zloupotrebili ime ministarke Darije Kisić

Foto: Printskrin

 

Kako Alo! saznaje, lek koji se prodaje tako što tvrdi da je iza njega Darija Kisić je „Detonic“. Na sajtu se navodi izmišljeni intervju sa ministarkom koja je, kako kažu, jako zauzeta, ali je eto za njih našla vremena da ukaže na to koliko je lek dobar i koliko će dobra da donese svakome ko ga kupi.

Na nekoliko strana nastavlja se taj izmišljeni intervju sa ministarkom Kisić, a sve je potkrepljeno i njenim fotografijama.

Na sajtu se navodi da je medikament „Detonic“ prvenstveno namenjen da „čisti krvne sudove“, ali onda dodaju da uz to „razgrađuje holesterin, trombove i kristale kalcijuma. Normalizuje krvni pritisak, čovek ima više sile i energije, regeneriše unutrašnje organe i zglobove koji više ne krckaju i ne pucketaju“.

Kao da sve ovo nije i previše za samo jedan lek, dalje se navodi da on istovremeno i „sagoreva višak masti, pa u proseku nakon jednog meseca od čišćenja čovek gubi 8-12 kg“.

GRAĐANI OPREZ! Prevaranti zloupotrebili ime ministarke Darije Kisić

Foto: Printskrin

 

Ovde se magična moć ovo leka ne završava, jer on i „poboljšava vid i memorija, poboljšava seksualni nagon kod muškaraca, pa ako ste mlađi od 70 godina, opet možete da vodite ljubav, a onda ujutru lako ustajete iz kreveta, odlično ste raspoloženi i nemate ni žgaravicu“?!

Ovaj „čudotvorni“ lek treba da naruče penzioneri, jer će, verovatno pretpostavljaju prevaranti, oni najlakše da nasednu na ovu prevaru sa ministarkinim imenom i da plate 4.490 koliko lek navodno košta, sa nagradnom igrom i brzim poručivanjem.

Sajt preveden s Gugla

Ono što posebno privlači pažnju je da je sajt napisan na ćiriličnom fontu, ali da je verovatno prevođen u nekom online prevodiocu, pa se tako Darija pominje u muškom rodu, a ima i nebrojeno ostalih nesuvislih jezičkih grešaka, pa vam i to može biti signal da nešto nije u redu.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading