PREVARA Pošta upozorava građane da ne dele svoje podatke na društvenim mrežama: Lažna nagradna igra obećava 30.000 dinara!
Foto: Alo/Foto: Ilustracija

- Pošta trenutno nema nikakvu nagradu igru - rekla je za Alo! Kristina Baltovska iz Službe za korporativni marketing i odgovornost „Pošte Srbije“.

- Svako ko dobije poruku ili imejl sa sličnim sadržajem, najbolje je da tu poruku ne otvara i odmah je izbriše jer je reč o prevari. To se često događa, a ovo je novi pokušaj zloupotrebe logotipa i imena „Pošte Srbije“, kojim se korisnicima putem platformi za komunikaciju i društvenih mreža upućuje informacija o nagradnoj igri koju navodno organizuje „Pošta Srbije“. Mi na svim našim društvenim nalozima upozoravamo građane na takve prevare i apelujemo da ne učestvuju u tim lažnim nagradnim igrama - ističu u „Pošti Srbije“.

Cilj ovakvih poziva je uglavnom prikupljanje podataka građana, a neretko i hakovanje računa, krađa identiteta... Savet MUP-a je da ne delite takve objave na svojim stranicama i da svoje fotografije i fotografije ličnih dokumenata ne šaljete putem društvenih mreža ili elektronske pošte.

PREVARA Pošta upozorava građane da ne dele svoje podatke na društvenim mrežama: Lažna nagradna igra obećava 30.000 dinara!

Foto: Ilustracija

 

Za edukaciju, dodatne informacije i pružanje pomoći građanima ako imaju bilo kakve nedoumice, dostupna je stranica Online bezbednost na korporativnom sajtu „Pošte Srbije“, kao i kontakt centar „Pošte Srbije“ na brojevima telefona 0700 100 300 i 011 3607 788, radnim danima od osam do 20 časova i subotom i nedeljom od osam do 15 časova. Slučaj je prijavljen Nacionalnom CERT-u Republike Srbije.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading