Dečaku za doček amputirani prsti zbog petarde
Foto EPA-EFE/IDREES MOHAMMED

Koliko je lepih želja ostalo u novogodišnjoj noći niko ne zna, ali nažalost, nekima je samo jedna – da su bili pametiniji. Tako su dva dečaka iz okoline Valjeva baš oko ponoći, u želji da proslave dolazak Nove godine, bacali petarde i zbog toga završili sa teškim povredama! Jednom od njih, starom 15 godina zbog toga su amputirana tri prsta. Njegov život više nikada neće biti isti. Zbog 15 sekundi uzbuđenja.

- Nešto pre ponoći, u Valjevu maloletnik star 15 godina zadobio je teške povrede šake od petarde, amputirana su mu tri prsta i jedan četrnaestogodšnjak je povređen od petarde u Mionici tridesetak minuta posle ponoći - rekao je šef smene u komandno-operativnom centru MUP Igor Vasić.

Ocenio je da je novogodišnja noć u Srbiji protekla nešto mirnije nego obično i dodao kako je bilo tuča, ali je policija brzo reagovala i podnela prekršajne prijave protiv izgrednika.

- Na samim trgovima gde je bilo organizovanih proslava i većeg preventivnog prisustva uniformisanih pripadnika MUP-a, nije bilo većih incidenata, osim alkoholisanosti zbog kojih je hitna pomoć intervenisala i prevozila te osobe na toksikologiju - rekao je Vasić.

Kako su za Alo! rekli iz službe Urgentne medicine u Valjevu, dečaka su primili u noći između 31. i 1.

-  Kod nas je zbrinut dečak od 15 godina, ali nakon ukazane te prve pomoći poslat je dalje. On je sada verovatno u dečjoj bolnici, s obzirom na to da je bila potrebna operacija – rekli su.

Iz dečje bolnice u Valjevu kažu da dečak više nije u njihovoj ustanovi, ali da ih je vest o njegovom slučaju sve pogodila. Kako je za Alo! rekla medicinska sestra Tanja, zbog ovakvih situacija najviše ne voli da radi oko praznika.

- Mi ne volimo da radimo tokom Nove godine, ne zato što nismo sa svojima, volimo svoj posao, već zato što u ovo vreme znamo da ćemo da imamo u svakoj smeni po nekoga ko je povređen petardom, ili je pao pijan pa razbio glavu, ili se potukao pa izlomio... Kako ljudi sebi upropaste život bezveze, a mi moramo to da gledamo. To je najtužnije – kaže ona dodaje da, na sreću, ove godine ona nikoga nije „krpila“, ali njene kolege jesu.

- Onda se nama žale kako su pre dočeka imali milion želja, a sada samo jednu – da su bili pametniji.

 

Psi umiru od straha u Novogodišnjoj noći

Dečaku za doček amputirani prsti zbog petarde

Schutterstock

 

Iz veterinarskih ustanova širom Srbije i sveta oglasili su se najbolji prijatelji životinja, koji ističu da se pored onih koji su svojom krivicom stradali od petardi, mnogo je onih koji su izgubili živote zbog pirotehnike, a nisu joj ni prišli.

- Ne mogu da verujem da je ovo prvi post koji stavljamo u novoj godini. Ko god da si, tvoje gruvanje, pucanje, bolesno bacanje petardi satima pre i posle ponoći odnele su  jedan život. Počelo je s drhtanjem i kočenjem, drhtanjem, a završilo se zastojem srca kod veterinara. Slomljeni smo, zbog je*ene pucnjave i malo bolesne zabave, oduzeli ste jedan život za koji znamo, a ko zna koliko je napolju uginulo samo u strahu – napisali su iz organizacije S-pas.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading