"OVO JE ZA NAS DRUGA KUĆA" Savez slepih i slabovidih Čačak uz pomoć države renovirao svoje prostorije
Foto: Printscreen/Printscreen

Suzana Lazić je od rođenja slabovida, ali to je nije zaustavilo da prevazilazi životne prepreke.

Printscreen

 

- Rodila sam se nisma videla ništa, glaukom, očni pritisak, operisali su mi desno oko u mesec i nešto dana vrlo malo je nešto vraćeno, ali s vremenom i godinama i to polako slabi, tako da je sve teže za snalaženje , ali dobro, borim se - kaže ona i dodaje da od malena dolazi u Opštinsku organizaciju slepih Čačak, i da joj je to kao druga kuća.

Međuopštinska organizacija slepih Čačak je u okviru sastava Saveza slepih Srbije i okuplja preko 300 članova iz Moravičkog okruga, kaže Dejan Tomić, predsednik Međuopštinske organizacije slepih i slabovidih Čačak.

Printscreen

 

- Borimo se i radimo ovih pet, šest godina zahvaljujući Ministarstvu za rad i zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. da nije njih i njihove podrške, a takođe i lokalnih samouprava ne bi mogli da postojimo - naglasio je Tomić.

Sektor za zaštitu osoba sa invaliditetom podržava njihov rad u okviru programa Saveza slepih Srbije, a pored te redove podrške kontinuirano se obezbeđuju sredstva za adaptaciju i opremanje prostorija koje koristi udruženje.

U periodu od 2018. godne kako su za Pink i sami korisnici izjavili, njihov druga kuća izgleda potpuno drugačije.

Printscreen

 

- Ranije je duvalo kroz prozore, sada je izolovano i toplo je čak i bez grejanja - kaže zoran Zečević, potpredsednik Međuopštinske organizacije slepih i slabovidih Čačak.

Na slikamo se može videti kako su zgrada i prostorije izgledali pre, a kako izgledaju danas.

Printscreen

 

Kako je rekao predsednik Udruženja da u Sektoru osoba sa invaliditetom nema Biljane Barošević, koja sve vidi i razume teško da bi bilo pta uradili, ali eto od 2018. godine do danas smo preko 6 miliona dinara utrošili na renoviranje i rekonstrukciju i opremanje Saveza.

- Nama je bitno da se što više vidimo, čujemo, ali da se vide pravi ljudi koji iznose probleme kakve imaju osobe sa invaliditetom - istakao je Dejan Tomić, predsednik Međuopštinske organizacije slepih i slabovidih Čačak.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading