TUGA DO NEBA Dečaka u vrtiću snimila nadzorna kamera dok se gušio: Mališanu drugar ubacio žir u usta!
Foto: Alo/Foto: Alo/ilustracija

Mali Dimitrije Đokić (4) ugušio se ukrasom s jelke nakon što mu ga je u usta, kako se nezvanično saznaje, ubacio drugar iz vrtića. Naime, prema najnovijim nezvaničnim saznanjima, do nesreće je došlo dok su deca spavala u sobi.

Vaspitačica je, navodno, izašla da razgovara sa kuvaricom, a malom Miti koji je spavao drug je ubacio žir s jelke u usta. Dimitrije je ostao bez vazduha, a onda je, kako su navodno snimile nadzorne kamere, izašao u hodnik i pao. Vaspitačice su pritrčale i u očaju su pokušale da mu pomognu tako što su ga okrenule naglavačke, ali dete je klonulo, pa su pozvale Hitnu pomoć. Mita je najpre prebačen u ZC Surdulica, a potom u KC Niš, gde je tokom noći preminuo. Kako je bolnica saopštila, mozak mu je predugo bio bez kiseonika i bilo je prekasno da se dečak spase...

Deca su ostala bez nadzora kada je vaspitačica izašla iz sobe dok su spavala da se dogovori s kuvaricom oko ranijeg posluženja ručka zbog planiranih dečjih aktivnosti. Tada je drugom mališanu palo na pamet da skine ukras s jelke i nagura ga Miti u usta dok je spavao...

Majka zanemela od bola, otac jedva stoji na nogama

Četvorogodišnji Dimitrije Đokić iz Vladičinog Hana biće sahranjen danas na groblju u Prekodolcu, rekli su prijatelji porodice dečaka koji je preminuo nakon što je progutao žir u vrtiću.

Roditelji su juče, prema rečima njihovih prijatelja, preuzeli posmrtne ostatke dečaka iz KC Niš.

Prijatelji, komšije i rodbina obilaze roditelje dečaka, a prema rečima jednog od njihovih prijatelja, nema reči koje bi ih utešile, majka se raspada od bola, otac jedva stoji na nogama... Ceo Vladičin Han ćuti u neverici, muk i tuga su zavladali u naselju gde je mališan živeo.

Javni tužilac Dragan Nikolić iz Osnovnog javnog tužilaštva (OJT) u Vladičinom Hanu nije želeo da komentariše ova nezvanična saznanja.

- Sve te priče su zaista degutantne. Istražni organi treba da rade svoj posao. Policija je saopštila da postoji snimak iz hodnika na kojem se vidi gde je dete palo. Videćemo tokom istrage i mislim da ne bi trebalo da se u ovom trenutku bavimo spekulacijama - rekao je on za Alo!, i dodao da je obdukcija tela dečaka završena juče.

TUGA DO NEBA Dečaka u vrtiću snimila nadzorna kamera dok se gušio: Mališanu drugar ubacio žir u usta!

Foto: Alo/ilustracija

 

- Rezultate očekujemo za dvadesetak dana, kada ćemo znati više informacija o uzroku smrti - istakao je Nikolić.

Iz OJT navode da će tek nakon rezultata obdukcije, uvida u svu medicinsku dokumentaciju, izjava svedoka i analize ostalih okolnosti moći da kažu više detalja u vezi s ovim događajem.

- Prema onome što je policija videla s nadzornih kamera, dečak je izašao u hodnik i počeo da pada. Ostale detalje ispitujemo - kažu iz OJT.

U Vladičinom Hanu proglašena su dva dana žalosti zbog smrti dečaka.

U bolnicu stigao u besvesnom stanju

U saopštenju KC Niš navodi se da je „dečak primljen u utorak u popodnevnim satima u veoma teškom opštem stanju sa znacima teškog oštećenja moždane funkcije“.

- U UKC mu je izvađen strani predmet iz disajnih puteva, ali to, nažalost, nije promenilo stanje pacijenta. Uprkos svim preduzetim merama više medicinskih timova, u toku noći je došlo do fatalnog ishoda - saopštila je ova zdravstvena ustanova.

Četvorogodišnjak je iz Vladičinog Hana u besvesnom stanju kolima Hitne pomoći najpre prebačen u ZC Surdulica, a potom u KC Niš, gde je tokom noći preminuo od posledica gutanja stranog predmeta.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading