POJAČANA KONTROLA SAOBRAĆAJA U OVOM DELU SRBIJE DO 10. JANUARA Vozači, obratite pažnju!
MUP

Pomoćnik načelnika Uprave saobraćajne policije Zlatko Belencan rekao je za Tanjug da će do 10. januara naredne godine biti pojačano prisustvo pripadnika Uprave saobraćajne policije na Koridorima 10 i 11.

“Uprava saobraćajne policije u direkciji policije Ministarstva unutrašnjih poslova od 23. decembra, pa sve do 10. januara 2023. godine biće pristutna na Koridorima 10 i 11 u cilju praćenja stanja bezbednosti u saobraćaju jer se očekuje veći broj vozila kak o u traznitu, kao i dolazak naših državljana koji rade u inostranstvu. Spremni smo da kao stručni partneri pomognemo učesnicima u saobraćaju kako u delu ukoliko imaju neki problem, tako i da sprečimo protivpravne radnje koje mogu da izazovu saobraćajne nezgodne”, rekao je Belencan.

POJAČANA KONTROLA SAOBRAĆAJA U OVOM DELU SRBIJE DO 10. JANUARA Vozači, obratite pažnju!

MUP

 

Kada je reč o organizovanim dočecima, kako je naveo, to će biti na lokalnom nivou i policijske uprave teritorijalno nadležne će organizovati saobraćajno obezbeđenje.

"Što se tiče kontrole saobraćaja ona će biti redovna, u smislu da se pre svega kontroliše upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci. Vodite računa sa kim sedate u vozilo po dočeku Nove godine. Taj neko treba da bude psihofizički sposoban da upravlja da ne bi sa jednog lepog događaja odveo u jedan ružan, da li u Urgentni centar ili možda još teže. Birajte sa kim se vozite, birajte ko će da vas vodi i molim vas utičite na onoga ko vozi da propisno i bezbedno vozi da bi svi zajedno mogli da uđemo u Novu godinu što bolje”, rekao je Belencan.

PO NALOGU MINISTRA VESIĆA: Preusmeravanje kamionskog saobraćaja kod Pirota radi smanjenja gužvi

On je podsetio da je nedavno završena je 11 centralna akcija pojačane kontrole Uprave saobraćajne policije i da rezultati pokazuju da je opet dominantan alkohol i prekoračenje brzine.

"Više od 900 vozača je zatečeno da upravlja vozilo pod dejstvom alkohola, a oko 1.000 je prekoračilo dozvoljenu brzinu. Otkriveno je za ta dva dana čak četiri vozača koja upravljaju vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci u vršnom periodu od 8 do 16 časova, a poboljšalo se korišćenje sigurnosnih pojaseva. U kontroli zabeleženo je 116 prekršaja”, rekao je Belencan.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading