VAŽNO "Batut" objavio razultate ispravnosti vode u Pirotu, Nišu i Beloj Palanci!
Foto: Shutterstock

- Zavod za javno zdravlje Pirot i Institut za javno zdralje Niš prate zdravstvenu ispravnost vode za piće kako u gradskim, tako i u seoskim vodovodima - navodi "Batut".

Kažu da su juče urađena ispitivanja zdravstvene ispravnosti vode za piće pokazala su da su i u Nišu i u Pirotu ispitivani uzorci zdravstveno ispravni odnosno voda iz gradskog vodovoda u gradovima Pirot, Bela Palanka i Niš je zdravstveno ispravna i bezbedna za korišćenje.

Žena u belom kod Čačka - Alo.rs

- Preporučuje se građanima da vodu bezbedno mogu da koriste u svojim domaćinstvima u Pirotu, Nišu i Beloj Palanci, kako za piće, tako i za pripremanje hrane - kažu u "Batutu" i napominju koja se voda ne preporučuje:

- Napominjemo da se ne preporučuje korišćenje vode iz individualnih bunara u naseljima u priobalju reke Nišave, u blizini akcidenta koji se dogodio. Voda ne sme da se koristi iz navedenih izvorišta do dobijanja potvrde od Štaba za vanredne situacije ili Zavoda za javno zdravlje Pirot o njenoj ispravnosti.

Rezultati hemijske analize uzoraka voda obavljenih u Zavodu za javno zdravlje Pirot su pokazali da je voda za piće iz vodovoda Pirot i Bela Palanka zdravstveno bezbedna i može da se koristi za piće i pripremu hrane. Prema podacima Instituta za javno zdravlje Niš rezultati ispitivanja zdravstvene ispravnosti vode za piće obavljenih u ovom Institutu pokazuju usaglašenost hemijskih parametara ispitivanih uzoraka vode za piće sa normama važećih Pravilnika - navode u Institutu "Batut".

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Milka

27.12.2022 08:29

Crkva i drzava pruzaju podrsku svom narodu i bore se za njihov opstanak na svojim ognjistima.