ALO! APEL Stop petardama! Maja Odžaklijevska poziva državu da zabrani prodaju pirotehnike: Budale bacaju petarde!
Alo/E-Stock

 

Maja Odžaklijvska, koja brine o autističnom unuku Luki i šest životinja, bezrezervno podržava Alo! apel Stop petardama! Svake godine u vreme praznika preživljava svojevrsni teror od osoba koje u njenom komšiluku, u beogradskoj opštini Vračar bacaju petarde. 

- Najčešće urlam s prozora na decu koja bacaju petarde i vičem im da idu kući i ubace je mami u šerpu. Očigledno im roditelji nisu objasnili kako to što rade utiče na druge. Ovde, i to je kristalno jasno, nije reč o infantilizmu, već o debilizmu. Osobe koje bacaju petarde su neinteligentne, nemaju ni mrvu empatije prema starima, deci, životinjama - navela je Maja, koja stanuje na Vračaru, i dodala da je u njenom kraju bacanje petardi učestala pojava.

Maja, osim autističnog unuka Luke, u stanu ima i šest životinja koje se svaki put veoma uznemire kad pirotehnička sredstva eksplodiraju.

ALO! APEL Stop petardama! Maja Odžaklijevska poziva državu da zabrani prodaju pirotehnike: Budale bacaju petarde!

Alo/printscreen

- Imam dva odrasla i dve bebe psa i dve mačke. Kad počne ovo ludilo s petardama, Luku zagrlim, pustim glasno muziku kako bih koliko-toliko prigušila buku. Nije reč o vatrometu koji je koncentrisan na jednom mestu, ovde se čuju eksplozije na svakom ćošku, danima. Ta nesnosna buka veoma uznemiri pse i mačke, pa ih sve skupim na krevet, mazim ih, pevam im, hranim ih, na sve načine pokušavam da ih smirim i zaštitim. I tako dok ludilo ne prođe. A da ne pričam koliko su ugrožene životinje na ulici koje često bivaju povređene, svi znamo da debili namerno bacaju petarde na njih.

Prema njenim rečima, najviše instance u državi bi trebalo pod hitno i potpuno da zabrane prodaju pirotehničkih sredstava.

- Ne vidim drugo rešenje. Samo potpuna zabrana prodaje može da zaustavi ovo nasilje. Možda bi pomogle i mnogo strože kazne, a televizije bi trebalo svakodnevno da objavljuju fotografije na kojima se jasno vidi kakve povrede nastaju usled eksplozija petardi.

Iako joj je padalo na pamet da se osveti tako što će krivcu baciti petardu pod noge, ipak nije dozvolila da je toliko isprovociraju i nije mu uzvratila istom merom.

- Razmišljala sam da je to jedini način da se tim osobama stavi do znanja koliko je nehumano i opasno to što rade. Ali, nisam to uradila. Nikad u životu nisam bacila petardu, ponavljam, to rade samo potpuni idioti - zaključila je Maja.  

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading