Dečaku oštećena lobanja nakon padanja plafona?
Printscreen

- Proveravao sam i rečeno mi je da su u stabilnom stanju. Najvažnije je da su deca dobro. Sam Bog ih je sačuvao. Juče je na lice mesta izašao građevinski veštak i konstatovano je kako je monta pukla, da je problem nastao pri njenoj gradnji i da ništa nije moglo da se vidi golim okom - rekao je on.

Dodao je da će detaljan građevinski izveštaj biti gotov za nedelju dana.

- Desilo se, od odgovornosti ne bežimo, ali moram da kažem da to zaista nije moglo da se predvidi - rekao je on, i dodao da su deca koja su išla u „Neven“ od juče krenula u drugi inđijski vrtić „Labud“.

Gak je rekao i da je i razgovarao sa četvoro roditelja povređene dece, da je razgovor bio korektan.

Mama jednog od mališana, Tamara Bubulj, rekla je za medije da su svi roditelji prestravljeni, a da je njenom sinu A. B. (20 meseci) koji je zadržan u bolnici konstatovano naprsnuće glave.

- Samo što su deca legla da spavaju, kako su nam rekle vaspitačice, začulo se nekakvo pucketanje. Svi su pomislili da zvuk dolazi iz kuhinje. Međutim, u sekundi se obrušio plafon, koji je završio na glavama naše dece. Vaspitačice su nas odmah pozvale u vrtić, a kada smo došli, deca su bila u šoku, svi su plakali. I deca, i vaspitačice, i roditelji. Potom smo svi otišli u dečju bolnicu u Novi Sad - objasnila je mališanova majka.

Na snimku se, kaže, vidi nagnječenje, iako spolja nema ni posekotinu.

- Sada se prati njegovo stanje, a biće urađene i dodatne analize. Nismo mogli ni da pretpostavimo da ovako nešto može da nas zadesi kada smo u septembru upisali dete u ovaj vrtić. Suprug je besan, razmišlja da tuži. Svakako, sada nam je najvažnije da naše dete bude dobro.

U Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine u Novom Sadu kažu da je pukom srećom izbegnuta velika tragedija.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading