NIJE PANČEVO Evo u kom gradu su najgori vozači u celoj Srbiji (ANKETA)
Alo/Masonari Jošida

Prvo mesto na listi nepažljivih vozača pripalo je građanima Sremske Mitrovice, gde čak šest odsto vozača koristi mobilni telefon u vožnji, što je, kako u Agenciji navode, veoma visok procenat. U stopu ih prate vozači sa teritorije Kikinde (5,6%), Novog Sada (5,2%), Subotice (5,1%), Zrenjanina (4,9%) i Sombora (4,6%).

Beograđani će uvek za vozače iz Novog Sada reći da su usporeni i tromi, dok će Novosađani biti šokirani haotičnom i užurbanom vožnjom u Beogradu. Ipak, to dosta zavisi i od pojedinaca, pa je teško staviti sve vozače iz jednog grada u isti kalup.

Ipak, među vozačima postoje razne teorije, a generalizacija nam nikad nije bila strana. Tako će mnogi iz Beograda reći da su najgori vozači iz Pančeva, jer se prema njihovom mišljenju na ulicama glavnog grada ponašaju izgubljeno i nesnađeno. Sa druge strane, mnogi koji žive van Beograda ne shvataju čemu služe agresija, vika i sviranje čim se na semaforu upali žuto svetlo pre zelenog. Upravo zbog ovih karakteristika, dobar deo Srbije smatra da su najgori vozači baš u Beogradu.

Zvanično istraživanje na ovu temu nikada nije obavljeno, ali na osnovu broja saobraćajnih prekršaja možemo izdvojiti gradove u kojima su najgori vozači u Srbiji. Što se tiče upotrebe mobilnih telefona u vožnji u naseljenom mestu, ubedljivo najgori vozači su u Vojvodini.

Grad Valjevo je jedan od prvih gradova u Srbiji koji je pre nekoliko godina sproveo Studiju o bezbednosti sabraćaja, a rezultat ovog istraživanja svakako vozače iz ovog grada svrstava među najgore u zemlji.

Valjevo ima najlošiji rezultat kada je u pitanju vezivanje sigurnosnih pojaseva u Srbiji. Svega 10 posto građana koristi pojas na zadnjem sedištu, a samo 18,9 posto vozača koristi sedište za decu za prevoz svojih mališana.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Istina

10.12.2022 21:09

Ubedljivo najgori vozaci su Beogradjani kojima je bahatost , divljanje i generalno neznanje predstavlja standard u voznji i zato im svako sa strane konpostuje pravila predstavlja smetnju.

Leskovčan

11.12.2022 00:03

Ja si gi dolazim u Beograd sas golfa šes al volim u tranvaje da si vozim.Kod nas u Leskovce dobro voze stvarno novosađane ko Čunak da ih je učija vožnju sas štap.