DOLAZI VELIKA PROMENA VREMENA Sneg i minus na termometru nakon toplog decembarskog dana
Foto: Alo!/Masanori Josida

U nedelju veče vreme će biti pravo zimsko.Oblaci sa zapada i sutra će donositi slabu kišu, a do Srbije će stizati ovaj topao vazduh sa Mediterana.

I jutro toplo od 6 do 12 stepeni, najviša dnevna temperatura od 9 do 18 stepeni.

Umereno do potpuno oblačno i natprosečno toplo, mestimično s kišom, ponegde i kratkotrajnim pljuskovima. Vetar slab i umeren, u košavskom području i na planinama i jak, južni i jugoistočni.

Pre podne na severozapadu, a posle podne i uveče na zapadu, vetar će biti u skretanju na severni i zapadni.

Vreme narednih dana

Nedelja 

Oblačno, mestimično sa kišom, na planinama sa snegom. Usled premeštanja hladnog fronta preko našeg područja, tokom dana očekuje se jače zahlađenje uz skretanje vetra na umeren, povremeno i jak severozapadni i prelazak kiše u susnežicu i sneg i u nižim predelima. Najniža temperatura od 2 do 11, a najviša dnevna od 5 na severozapadu do 14 stepeni na jugoistoku zemlje.

Upozorenje: Sneg,  formiranje manjeg snežnog pokrivača, verovatnoća 70 odsto.

Ponedeljak 

Oblačno i hladno, na severu suvo, u ostalim predelima sa snegom uz formiranje manjeg snežnog pokrivača. Vetar slab i umeren, severozapadni. Najniža temperatura -2 do 2, najviša dnevna od 0 do 3 stepena.

Upozorenje: Sneg,  formiranje manjeg snežnog pokrivača, verovatnoća 90 odsto.

Utorak 

Ujutru sa slabim mrazem, a tokom dana pretežno sunčano i hladno. Vetar slab, promenljiv, posle podne i uveče uglavnom slab do umeren jugoistočni. Najniža temperatura od -4 do -2 , a najviša dnevna od 0 do 4 stepena.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading