BIĆE MINUS 10, DOLAZE BURNI DANI Otopljenje pa jače pogoršanje vremena, kiša, zahlađenje i sneg
Foto: Alo!/M.J./ilustracija

Vikend donosi uticaj jakog i složenog ciklona, pogoršanje, kišu, a u nedelju i jače zahlađenje. Kao posledica toga snega će od nedelje ujutro osim na planinama lokano biti i u nizijama te je i tamo moguće formiranje manjeg snežnog pokrivača, stoji u najnovijoj vremenskoj prognozi meteorologa Marka Čubrila.

- U subotu maksimumi i dalje visoki od +7 do +14, a u nedelju od +1 na seveozapadu do oko +13 na jugoistoku regiona. Uveče svuda osetno hladnije - prognozira Čubrilo.

Do srede hladno uz moguće povremene snežne padavine, posebno u ponedeljak i u noći ka utorku, ali tek kada ovaj jak ciklon napusti naše područje ima smisla govoriti i količini i rasporedu tih mogućih snežnih padavina, navodi se.

- Maksimumi od -1 do +3 stepena Celzijusa, dok bi minimumi oko 14.12. uz vedru noć mogli biti vrlo niski, od -10 do -3 stepena Celzijusa - upozorava Čubrilo.

Do 15.12. ostaje hladno, a zatim postoji velika neizvesnoat po pitanju razvoja sinoptike, kaže meteorolog.

- Svakako, pred nama je nekoliko vrlo burnih dana. Sutra jak jugo, otopljenje i pad vazdušnog pritiska, za vikend jače pogoršanje, prvo kiša, a zatim uz osetno zahlađenje i sneg - zaključuje Čubrilo.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading