ČEKAMO DOZVOLU nadležnih institucija, rekao je za Alo! dr Dragan Milić: Niški lekari čiste liste za dž
Alo.rs/Dejan Briza

Za Alo! ovo je potvrdio direktor karadiohirigije UKC Niš prof. dr Dragan Milić i dodao da, iako se nadaju pozitivnoj odluci, odgovor nadležnih na njihovu inicijativu još nisu dobili.

- Bolesnici umiru čekajući operativni zahvat i ovo je način da im pomognemo - istakao je dr Dragan Milić koji je na svom Fejsbuk profilu pozvao kolege iz klinike Nišu, ali i sve druge u Srbiji koji imaju liste čekanja da im se pridruže u ovoj inicijativi kako bismo svi zajedno pokazali da je lekarima i medicinskom osoblju u Srbiji humanost i pomoć bližnjem najvažnija.

Printskrin

- Za sada nemamo nikakve reakcije sa drugih klinika koje imaju liste čekanja. Mi se nadamo da će nam se kolege pridružiti - rekao nam je Milić.

Inicijativa je, kako kaže dr Milić, potekla od njegovih mlađih kolega koji će operisati za džabe, a nakon dobijanja dozvole za rad, jedina molba prema nadležnim institucijama (UKC Niš, RFZO, Ministarstvo zdravlja), kaže Milić, jeste da se taj vanredni rad vikendom odobri i da se obezbedi neophodni materijal za rad.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA 

Komentari (0)

Loading