NAJSTARIJA VOLONTERKA U SRBIJI Išla sam i po deset kilometara peške da bi pomogla ljudima
Foto: RINA

 

Veliko srce, entuzijazam i hrabrost, sve su to osobine koje morati posedovati da biste se odlučili biti volonter. Pomagati drugima ne očekujući ništa zauzvrat odlika je samo velikih ljudi.

Jedna takva žena za primer uveliko gazi devetu deceniju života i bez obzira na godine jedna je od najaktivnijih volonterki Crvenog krsta u Topoli. Кad se pomene ime Slobodanke Soje Milovančević (86) svi će odmah znati ovu dobru ženu sa blagim osmehom i dobrom dušom.

-Volim da pomažem ljudima, tu sam da saslušam i razumem. Svi smo mi od krvi i mesa i svako ima neku svoju muku. Obišla sam mnogo ljudi, nekad i dugo pešačila kako bi stigli do njih i pomogli im. Ništa nije teško, jer nema veće sreće kad vratite osmeh na nečije lice- rekla je humana Soja.


Na hrabrosti i posvećenosti Soji bi mogle pozavideti i mnogo mlađe koleginice. Tokom svih godina koliko se bavi volontiranjem priče je zapisivala, govoreći da je svačiji život roman i vredan pažnje, pa je njena beležnica prepuna humanih dela koja je učinila.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading