NA NIŠANU Dva vepra, jedan 150, a drugi oko 100 kilograma, ulivali strah meštanima Suvobora: Lovci odstrelili grdosije
Alo/RINA

Sada im je bar malo lakše jer su hrabri lovci iz Lovačkog udruženja „Vojvoda Milan Obrenović“, sekcija iz Koštunića, imali i te kako dobar ulov - uspeli su da odstrele izuzetne primerke, dva divlja vepra samca, od kojih je jedan težine oko 150, a drugi oko 100 kilograma.

- Poterali su ih lovački psi i ubrzo su bili na nišanu, nakon drugog gađanja. Drugog, sitnijeg pogodio je Pavle Tomović, a takođe je dobar primerak - kaže za agenciju Rina jedan od lovaca ovog gornjomilanovačkog udruženja.

Inače, procedura koja sledi nakon ulova nije nimalo jednostavna. Ulovljeni primerci prvo se voze u specijalnu hladnjaču u Vraćevšnicu gde će nakon analize biti ustanovljeno da li je meso divljači bezbedno za ishranu i tek nakon toga se vraća lovcima na preradu i korišćenje.

- Lovci dodatno plaćaju 90 dinara po kilogramu plus trofej koji se odnosi na kljove i to se posebno procenjuje, a visina iznosa se ocenjuje posebnim pravilnikom. To su ta neka lovačka pravila kojih se svi pridržavamo, jer se mora znati neki red - dodaje lovac.

Ukoliko analize pokažu da je meso bezbedno, nema dileme da će od ova dva ustreljena divljeg vepra biti napravljeni kilogrami i kilogrami dobrog gulaša, a svi koji su ga probali kažu da je to fantastičan specijalitet.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

Komentari (0)

Loading