DA LI PREPOZNAJETE OVAJ TUNEL? U njemu je snimljen poznati domaći ratni film, evo kako danas izgleda (FOTO)
Foto: YouTube printscreen

Najpozantiji tunel u čitavom regionu nalazi se kod Prijepolja: Na ovom mestu sniman je film "Lepa sela lepo gore".

Većina radnje tog filma smeštena je u jednom tunelu, a malo ljudi zna da se nalazi u blizini manastira Mileševa kod Prijepolja. On je i danas tu, ali nije funkciji. Kroz njega odavno ne prolaze vozovi, niti se snimaju filmovi.

"Obožavam taj film. Kad sam na internetu pronašao informaciju da je tunel u kom je sniman u blizini Prijepolja, odlučio sam da ga obiđem. Mislim da ne postoji čovek koji je odgledao taj film, a da ga jeza nije prošla. Došao sam na ovo mesto prisećajući se svake scene. Sada je tunel zapušten i nije u upotrebni, a do njega vodi kameni put. Imao sam osećaj kao da će se svakog momenta pojaviti Halil ili Milan, kazao je za RINU Nikola Sretić.

Scenografiju za ovaj kultni film poprilično je pojeo zub vremena, i sada u njega svraćaju samo usputni prolaznici u zaljubljenici u kultno filmsko ostvarenje poput Nikole, do njega dolaze starim kamenim putem.

"Za vreme Titove Jugoslavije, ovim putem pa i kroz tunel planirano je povezivanje Prijepolje sa Sjenicom. Stizalo bi se znatno brže, za 30 kilometara bi zaobišli put preko Nove Varoši. Danas ostoje da ovo mesto pamtimo samo po čuvenom srpskom filmu", dodao je on.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading